Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Arta > Muzica
A   A   A

Opus 73 (Iubire nesfarsita) de Beethoven, transmis in cadrul Seri de Opera Online

Opus 73 (Iubire nesfarsita) de Beethoven, transmis in cadrul Seri de Opera Online
Opera Nationala Bucuresti prezinta iubitorilor baletului spectacolul "Opus 73 (Iubire nesfarsita)" de Ludwig van Beethoven, in regia si coregrafia lui Renato Zanella, scenografia Octavian Neculai, in cadrul programului Seri de Opera Online.
Evenimentul va avea loc joi, 14 mai 2020, incepand cu ora 18:30, pe pagina de Facebook a Operei Nationale Bucuresti si in link-ul www.operanb.ro/operaonline.

https://youtu.be/ja6GHzTVQ9Q

(Trailer Iubire nesfarsita (Opus 73) - Opera Nationala Bucuresti)

"Opus 73 (Iubire Nesfarsita)" a fost ultimul concert pentru pian compus de Ludwig van Beethoven. Dezinteresul sau pentru operele concertante ar fi fost cauzat de accentuarea problemelor de auz, ceea ce a pus capat carierei sale de pianist.

Cu toate acestea, concerul nr. 5 pentru pian, Opus 73, reprezinta o nobila compozitie demna de numele marelui compozitor. Conceptia sa, fluiditatea, forta, echilibrul, maturitatea si inspiratia au facut ca ultimul concert pentru pian al lui Beethoven sa devina un punct de referinta in lumea muzicala.

Coregraful Renato Zanella despre montarea de pe scena Operei Nationale Bucuresti: "Concertul de pian Nr. 5 in E major, Opus 73, de Ludwig van Beethoven, cunoscut lumii si sub numele de Concert Imperial, este o capodopera. Concertul de pian, care este divizat in Allegro in E major, Adagio in B major si Rondo: Allegro dar nu foarte mult in E major, nu urmareste un fir narativ.

Personal, consider ca adagio este o scrisoare de dragoste catre persoana iubita. Sapte note care pot crea un univers de sunete, cinci pozitii care pot crea un univers al miscarii. Muzica, dans si respect - despre aceste elemente este vorba in creatia mea, Opus 73"


Sponsor oficial: Enel Romania

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comerciala Romana, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Artmark, Sansha

Parteneri media: TVR, Europa FM, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, RFI Romania, Romantic FM, Radio Seven, Romania TV, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 13 Mai 2020, ora 11:33
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 1437 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor