"Primavara romaneasca la Bruxelles", la a saptea editie

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 19:00
1901 citiri
"Primavara romaneasca la Bruxelles", la a saptea editie

Casa de Cultura Belgo-Romana "Arthis" organizeaza, duminica, La Bruxelles, a saptea editie a Festivalului "Primavara romaneasca la Bruxelles", eveniment dedicat culturii si traditiilor romanesti, bogatiei si frumusetii patrimoniului romanesc.

Editia de anul acesta a manifestarii va fi organizata sub semnul concursului international de muzica Eurovision si al muzicii pop din tarile est-europene.

Atractia festivalului va fi trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la concursul Eurovision din acest an. Aceasta va interpreta si melodia "Zaleilah" , cu care se va prezenta in finala concursului Eurovision in 26 mai, la Baku.

Pe scena vor urca si reprezentantii Republicii Moldova (Pasha Parfeny), Greciei (Eleftheria Eleftheriou) si Belarusului (Litesound) la editia 2012 a concursului Eurovision.

Vor mai avea reprezentatii grupul de muzica traditionala romaneasca Balkanica, cantautorul belgo-roman Quentin, formatia Hotar (Mihai Imbarus, Alex Simescu) si Raffaele, participant la Festivalul International 'Cerbul de Aur' in 2009.

Publicul va putea vizita standurile cu oua incondeiate, icoane pe sticla si creatii artistice contemporane - portelanuri, colaje, pictura, acuarele, bijuterii, sticlarie, sculpturi si miniaturi din sticla, ceramica - si va putea degusta produse culinare traditionale de Pasti si vinuri romanesti. Va fi organizata si o expozitie de pictura naiva a artistului Ioan Maric.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concurs international muzica Eurovision, #cultura traditii romanesti, #oua incondeiate, #icoane sticla, #festival primavara , #Stiri Arta