Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Arta > Stiri Arta
A   A   A

Program artistic nominalizat la International Opera Awards, in cea de-a treia luna a Festivalului Enescu Online

Program artistic nominalizat la International Opera Awards, in cea de-a treia luna a Festivalului Enescu Online
Program de exceptie in cea de-a treia luna de #EnescuOnline, incepand de sambata 23 mai 2020: iubitorii muzicii vor putea sa revada pe www.festivalenescu.ro patru dintre spectacolele de opera din editia 2019 care au dus la nominalizarea Festivalului Enescu de catre 2020 International Opera Awards in top 5 evenimente de gen care promoveaza muzica de opera la nivel mondial.
The International Opera Awards este echivalentul premiilor OSCAR in industria cinematografica. Castigatorii vor fi anuntati in septembrie 2020, in urma amanarii ceremoniei, pe fondul pandemiei.

Pana atunci, #EnescuOnline le da intalnire iubitorilor operei pe site-ul sau cu patru spectacole de inalta clasa, cu distributie de prima mana si cu proiectii multimedia:

● 31 mai-3 iunie: Mozart Don Giovanni K. 527, dramma giocoso in doua acte, cu Orchestra de Camera din Basel, Giovanni Antonini (dirijor).

● 8-11 iunie: Beethoven Missa Solemnis in re major op. 123, cu Orchestra Baroca din Freiburg si Zurcher Sing-Akademie, Rene Jacobs (dirijor), Anne Katharina Schreiber (concertmaestru), Florian Helgath (dirijorul corului). Acest concert a fost inregistrat si de Deutsche Grammophon.
● 16-19 iunie: Richard Strauss Die Frau ohne Schatten (Femeia fara umbra), cu Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii din Berlin, Vladimir Jurowski (dirijor), Corul Radiodifuziunii din Berlin, Benjamin Goodson (dirijorul corului), Corul de Copii al Radiodifuziunii Romane, Razvan Rados (dirijorul corului), Carmen Lidia Vidu (regizor multimedia).

● 20-23 iunie: Bartok Castelul Printului Barba-Albastra, cu Orchestra Nationala Simfonica a Radiodifuziunii Poloneze, Cristian Mandeal (dirijor), Nona Ciobanu si Peter Kosir (regizori multimedia).

"Inspirati de succesul pe care Festivalul George Enescu l-a avut in 2019 cu programul sau de opera indraznet, am decis sa dedicam cea de-a treia luna de #EnescuOnline curajului de incerca ceva nou si competentei, cu tot ce presupune ea: studiu, munca asidua, determinare.

Festivalul Enescu transmite astfel un mesaj de incredere si speranta intregii lumi: putem sa ne reconstruim, in ciuda pandemiei, prin curaj si competenta, la fel cum artistii urca pe scena si daruiesc e mai bun din ei, pentru ca publicul sa aiba mereu acces la o experienta noua", a declarat presei Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului.

Pe langa aceste spectacole, cea de-a treia luna de #EnescuOnline va aduce in casele iubitorilor muzicii din intreaga lume si alti arti ...citeste mai departe despre "Program artistic nominalizat la International Opera Awards, in cea de-a treia luna a Festivalului Enescu Online" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 22 Mai 2020, ora 13:07

 Articol citit de 1395 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor