Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Arta > Muzica
A   A   A

Recital "Opera la matineu. Cafea si muzica" in foaierul Operei Nationale Bucuresti

Recital "Opera la matineu. Cafea si muzica" in foaierul Operei Nationale Bucuresti
Foto: Opera Nationala Bucuresti
Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 18 ianuarie, incepand cu ora 11:00 "Opera la matineu. Cafea si muzica".
Recitalul din foaierul Operei Nationale Bucuresti aduce mai aproape de public solistii primei scene lirice a tarii acompaniati la pian de catre Ioana Maxim. In program se vor regasi arii celebre din opere din repertoriul curent al Operei Nationale Bucuresti, dar si lucrari importante care se regasesc mai rar in programul teatrelor lirice.

Conceptul cafea si muzica a pornit de la ideea ca opera si cafeaua au la baza povesti de legenda. Un exemplu in acest sens este "Don Giovanni" opera compusa de geniul Wolfgang Amadeus Mozart, bazata pe legenda lui Don Juan si inceputurile utilizarii cafelei sunt invaluite in legenda.

Se spune ca seicul Omar din Mocha, Yemen, care, exilat fiind intr-o pestera, a incercat sa manance din fructele arbustilor de padure aflati in apropiere, dar a descoperit ca sunt amare.

Pentru a le imbunatati gustul, le-a prajit si le-a fiert, preparand o bautura parfumata si revitalizanta care l-a mentinut in viata. Povestea "medicamentului minune" a ajuns la Mocha, Omar fiind rechemat printre oameni si facut sfant.
Din distributie fac parte solistii Madalina Barbu, Veronica Anusca, Zsuzsana Cerveni, Adrian Dumitru, Stanca Maria Manoleanu, Cristina Maria Oltean, Marta Sandu Ofrim, Madeleine Pascu, Daniel Pascariu

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Romania
Partener de mobilitate: Kia
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea
Parteneri: Casa de Flori, Artmark, Sansha
Partener de traditie: RFI Romania
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde
Facebook ShareTweet
 Joi, 16 Ianuarie 2020, ora 13:25
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 1888 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor