Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Arta > Muzica
A   A   A

Spectacol aniversar Vasile Martinoiu, in cadrul Seri de Opera Online

Spectacol aniversar Vasile Martinoiu, in cadrul Seri de Opera Online
Opera Nationala Bucuresti va invita intr-o incursiune in timp, in urma cu 30 de ani, pentru a urmari spectacolul "Barbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini, cu ocazia aniversarii a 86 de ani a baritonului Vasile Martinoiu.
Spectacolul va fi difuzat online miercuri, 1 aprilie, ora 18:30, in cadrul Seri de Opera Online. Este vorba despre o reprezentatie din anul 1989, in regia lui George Teodorescu.

Peste jumatate de secol inchinat scenei, Vasile Martinoiu a interpretat roluri remarcabile, dintre care amintim Escamillo, Figaro, Amonasro, Rigoletto, Germont, Contele di Luna, Iago, Nabucco, Scarpia.

"Cantul sau este o mostra a bell-canto-ului, Martinoiu poate fi plasat, pe buna dreptate, in primele randuri ale baritonilor (...). Baritonul roman este intr-adevar exceptional... ", scria presa internationala a timpului despre celebrul bariton Vasile Martinoiu.

Inregistrarea va fi disponibila pe pagina oficiala de Facebook a institutiei, cat si in link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibila publicului pe durata difuzarii spectacolului.
Maestrul Vasile Martinoiu a explorat si latura pedagogica de formare a tinerelor talente, in ultimii ani sustinand mastercass-uri la Opera Nationala Bucuresti si nu numai.

In semn de apreciere a talentului muzical deosebit care a dus la realizarea unor lucrari componistice de certa valoare, pentru promovarea muzicii romanesti pe plan international, in anul 2004 presedintele Romaniei i-a conferit Odrinul Meritul Cultural in grad de Comandor.

Sponsor oficial: Enel Romania
Partener de mobilitate: Kia
Sponsori: Banca Comerciala Romana, Aqua Carpatica, Zarea
Parteneri: Artmark, Sansha
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, RFI Romania, Romantic FM, Radio Seven, Romania TV, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei
Facebook ShareTweet
 Marti, 31 Martie 2020, ora 16:48
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 1376 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor