Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Arta > Muzica
A   A   A

Tosca, cea mai puternica opera a lui Puccini, transmisa in cadrul Seri de Opera Online

Tosca, cea mai puternica opera a lui Puccini, transmisa in cadrul Seri de Opera Online
Foto: Opera Nationala Bucuresti / Sebastian Bucur
Opera Nationala Bucuresti prezinta iubitorilor genului liric spectacolul "Tosca" de Giacomo Puccini, regia Maria De Carlo, in cadrul programului Seri de Opera Online.
Evenimentul va avea loc luni, 30 martie, incepand cu ora 18:30, pe pagina de Facebook a Operei Nationale Bucuresti si in link-ul www.operanb.ro/operaonline.

Impresionanta opera, care a avut la baza o piesa de teatru a dramaturgului francez Victorien Sardou, "Tosca" este, fara doar si poate, o drama puternica, asemenea vietii din care a fost eliminata orice scena plictisitoare.

O tragedie a unei mari iubiri - cea dintre o celebritate a muzicii de opera, Floria Tosca, si un tanar pictor talentat, Cavaradossi, cu realitati istorice precum domnia Mariei Carolina, fiica Mariei Terezia si sora Mariei Antoaneta si batalia de la Marengo.


(Trailer Tosca - Opera Nationala Bucuresti)
Aceasta lucrare complexa, a carei forta Puccini a intuit-o inca dinainte de a o compune - "o opera de care am nevoie", spunea el pe atunci - nu inceteaza sa-si reverbereze vraja nici dupa mai bine de un secol de la premiera mondiala.

Ceea ce inseamna ca spectatorii oricarei generatii au nevoie, asa cum a avut si Puccini, de aceasta opera. "Tosca" ramane asadar o oglinda in care ne privim, din cand in cand, cu totii culmile si coborasurile sufletului.


Sponsor oficial: Enel Romania
Partener de mobilitate: Kia
Sponsori: Banca Comerciala Romana, Aqua Carpatica, Zarea
Parteneri: Artmark, Sansha
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, RFI Romania, Romantic FM, Radio Seven, Romania TV, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei
Facebook ShareTweet
 Luni, 30 Martie 2020, ora 17:27
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 1334 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor