Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Arta > Muzica
A   A   A

Young Ju Kim, invitata in Madama Butterfly, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Young Ju Kim, invitata in Madama Butterfly, pe scena Operei Nationale Bucuresti
Foto: Opera Nationala Bucuresti / Sebastian Bucur
Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 2 februarie 2020, ora 18:30, spectacolul "Madama Butterfly", de Giacomo Puccini, in regia lui Jean Ranzescu, decor - Theodor Kiriakoff Suruceanu, costume - Elena Feodorov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul David Miller, in calitate de invitat al primei scene lirice a tarii.
Puccini considera "Madama Butterfly" cea mai "tehnica" opera a sa, probabil datorita preocuparii excesive de a-si modifica stilul componistic conform subiectului exotic.

Premiera mondiala a operei, la Milano, in februarie 1904, n-a produs efectul scontat asupra publicului. Puccini a revizuit partitura, iar patru luni mai tarziu opera a fost prezentata din nou, de data aceasta cu succes.

"Este cea mai fina opera pe care am scris-o", spunea compozitorul. Versiunea productiei de la Paris, din 1906, cu toate revizuirile ulterioare, este cea pe care o poate admira publicul astazi.

In Romania, "Madama Butterfly" a fost prezenta pe scenele bucurestene la putin timp dupa premiera mondiala, ceea ce dovedeste inca o data faptul ca trupa lirica romana era la curent cu toate compozitiile noi ale vremii.

Timp de zeci de ani "Madama Butterfly" a fost prezenta in repertoriul Operei Nationale Bucuresti, cu distributii de valoare in care au excelat toate numele mari ale primei scene lirice din Romania.
Este una dintre cele mai cunoscute opere din lume, povestea prezinta consecintele unui devotament fara margini.

Iubirea dintre Cio-Cio-San si Pinkerton, un ofiter din marina americana, are un deznodamant tragic cand barbatul se intoarce acasa cu o alta femeie. Cum nu poate suporta durerea si dezonoarea, Cio-Cio-San se sinucide cu sabia tatalui sau, potrivit traditiei.

Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Romania
Partener de mobilitate: Kia
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea
Parteneri: Artmark, Sansha
Partener de traditie: RFI Romania
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde
Facebook ShareTweet
 Luni, 27 Ianuarie 2020, ora 14:32
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 1508 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor