Cancerul pulmonar, cea mai costisitoare forma de cancer

Marti, 31 Mai 2016, ora 15:43
7131 citiri
Cancerul pulmonar, cea mai costisitoare forma de cancer

Conform unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), 8% dintre respondenti fumeaza zilnic mai mult de un pachet de tigari si aproximativ o treime dintre persoanele cu varstele cuprinse intre 18 - 50 de ani fumeaza zilnic aproape un pachet de tigari.

In plus, 4 din 10 fumatori participanti la acest studiu declara ca au incercat sa se lase de fumat in ultimul an de zile.

Ziua Mondiala fara Tutun se sarbatoreste in fiecare an pe 31 mai. In anul 1987, Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit aceasta zi pentru a atrage atentia asupra pericolelor pe care consumul de tutun le implica.

Fumatul este principalul factor de risc pentru cancerul la plamani. In Romania, conform unei cercetari GFK, cancerul pulmonar are cea mai mare incidenta, 7 din 10 romani sunt diagnosticati in stadii avansate ale bolii.

Cancerul pulmonar - o boala costisitoare

Costurile tratamentului impotriva cancerului in Europa poate varia intre 20.000 de euro si 500.000 de euro. Astfel de sume necesare tratamentului pot crea foarte multe probleme pacientilor din punct de vedere financiar.

In acest context, MediHelp International, a lansat 5 pachete de asigurari de sanatate internationale (Blue, Azure, Cobalt, Admiral, Royal) care acopera si tratamentele medicale impotriva cancerului, inclusiv spitalizarea, sedintele de radioterapie, chimioterpaie, dar si alte interventii asociate, analize etc.

O asigurare de sanatate de la MediHelp ofera acces la o retea de peste 425.000 de clinici private din intreaga lume, cu un sistem de plata flexibil, care se poate face lunar, trimestrial, semestrial sau anual.

In functie de pachetul ales asigurarea costa de la 2 pana la 7 euro/zi pentru servicii medicale cuprinse intre 500.000 - 1.200.000 de euro pentru Europa, sau de la 3 pana la 40 de euro/zi pentru servicii medicale cu valori cuprinse intre 1.500.000 - 3.000.000 de euro pentru Europa si restul lumii.

In ultimii ani, tot mai multi oameni au fost diagnosticati cu cancer, mai ales cazuri in stadii avansate la pacienti tot mai tineri. Cancerul pulmonar este o problema majora a sanatatii la nivel international.

Desi este o boala care afecteaza tot mai multi pacienti, cancerul pulmonar este una din afectiunile oncologice care poate fi prevenita cu usurinta, daca s-ar reduce consumul de tutun si alcool, expunerea la carcinogeni si daca s-ar promova in general, un stil de viata sanatos.

In contextul stilului de viata sanatos, asigurarea medicala joaca un rol important, avand in vedere ca foarte multi dintre noi cand se gandesc la un stil de viata echilibrat, pierd din vedere situatiile neprevazute care pot aparea.

MediHelp isi doreste sa faciliteze accesul pacientilor bolnavi de cancer la cele mai bune servicii medicale,prin reteaua sa de clinici din intreaga lume, pentru a continua sa se bucure de viata.

Prin asigurarile medicale internationale MediHelp si-a asumat misiunea de a trata fiecare caz personal si nu doar ca o tumora ce trebuie eliminata.

#asigurare medicala cancer, #tratament cancer pulmonar costuri, #asigurare cancer plamani , #Asigurare medicala