Accesorii auto care nu trebuie sa-ti lipseasca! Masina ta este echipata corespunzator?

Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 13:24
1205 citiri
Accesorii auto care nu trebuie sa-ti lipseasca! Masina ta este echipata corespunzator?
accesorii auto FOTO: pexels.com

Echiparea masinii accesorii auto este esentiala pentru orice sofer. Este important ca soferii sa se asigure ca au tot confortul necesar cand se afla la volan, mai ales in zilele in care pornesc la drum lung sau in cele in care petrec foarte mult timp in trafic.

Alegerea accesoriilor auto potrivite pentru masina ta trebuie facuta atat pentru propriul confort, dar mai ales pentru a circula in conditii de siguranta pe strazile din Romania. Iar cand vorbim de accesorii auto ne referim la o doua categorii esentiale: accesorii auto interior si accesorii auto exterior.

Importanta accesoriilor auto pentru interior

Accesoriile auto pentru interior sunt in special cele care iti asigura confort cand esti la volan. Tot aici intra insa si trusa auto de prim ajutor, care este importanta pentru siguranta ta si a altor participanti la trafic.

Echiparea masinii cu un set covorase auto nou este esentiala pentru pastrarea curateniei dar si pentru estetica masinii. Este important ca in momentul in care alegi un set nou de covorase pentru masina ta sa te asiguri ca acestea sunt special create pentru modelul tau de masina, astfel incat sa se potriveasca perfect. In caz contrar risti sa fie prea mici ori prea mari.

De asemenea, pentru zilele ploioase sau cele de iarna, in care este inevitabil ca apa sa nu se scurga de pe incaltaminte, poti alege covorase auto tavita. Acestea au marginile mai inalte si nu permit apei sa se scurga si sa ajunga la caroserie.

Daca esti in cautarea unor piese si accesorii auto pentru confortul masinii poti achizitiona huse pentru scaunele auto care au functii de incalzire sau racire, astfel incat, indiferent de anotimp sa te simti confortabil la volan.

Cand vine vorba de accesorii auto interior, te poti gandi serios si la achizitionarea unul kit luminos cu led. Ai posibilitatea de a ilumina interiorul masinii cu nuantele dorite, fara ca aceasta sa te deranjeze in timpul mersului. Benzile led se ataseaza la bordul masinii iluminand discret doar partea de jos. In plus, ai optiunea de a alege culoarea dorita, pe care o setezi cu o simpla apasare a butonului de pe telecomanda.

Tot la accesorii auto interior intra si trusa de prim ajutor. Aceasta nu doar ca este utila, insa esti si obligatorie prin lege. Prin urmare trebuie sa te asiguri in permanenta ca accesoriile din trusa sunt valabile, iar in cazul in care expira este necesar sa le schimbi. Trusa de prim ajutor cuprinde o trusa medicala, stingator de incendii, vesta reflectorizanta si triunghiuri reflectorizante.

Accesorii auto pentru exterior de care toti soferii au nevoie

Daca accesoriile auto pentru interior iti ofera confort, cele pentru exterior iti asigura o mai buna siguranta cand esti la volan.

Pentru orice sofer este foarte important sa aiba un set complet si functional de stergatoare pentru parbriz. In lipsa acestora circulatia in conditii de ploaie sau ninsoare este extrem de periculoasa. Prin urmare asigura-te ca stergatoarele pe care le ai sunt functionale si, daca este cazul, achizitioneaza un set nou de stergatoare pentru parbriz.

Barele pentru portbagaj sunt utile in zilele in care pleci in concediu. Aceste accesorii auto exterior se monteaza pe capota masinii, prin urmare trebuie alese cu atentie, astfel incat sa se potriveasca modelului de masina pe care-l detii. De asemenea, cand achizitionezi un set de bare pentru portbagaj trebuie sa te asiguri ca acesta cuprinde toate elementele necesare pentru montare.

Daca vrei ca pragul masinii sa nu se deterioreze usor, poti achizitiona o rola de carbon pentru prag. Materialul se lipeste de pragul masinii, care trebuie curatat foarte bine in prealabil. Acesta va preveni deteriorarea pragului care este provocata, in timp, de zgarieturi si de umiditatea care patrunde prin zgarieturi, ducand in cele din urma la aparitia ruginii.

Acestea sunt insa numai cateva dintre cele mai importante accesorii auto pentru o masina. Gasesti o multime de alte accesorii auto online, numai bune pentru a-ti asigura confortul, dar si pentru a calatori in siguranta in orice conditii de trafic.

Sursa foto: pexels.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#accesorii auto, #accesorii auto exterior, #accesorii auto interior , #Stiri Auto