Afacerile din comertul auto au scazut in octombrie

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 11:43
1050 citiri
Afacerile din comertul auto au scazut in octombrie

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in octombrie, fata de luna similara din 2009, cu 5% ca serie bruta si cu 2,1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, iar pentru servicii a crescut cu 13% si, respectiv, cu 15,3%, relateaza Mediafax.

Ca serie bruta, scaderea volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cauzata de declinul comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-46,4%), al activitatii de intretinere si repararea autovehiculelor (-18,1%) si comertului cu autovehicule (-11,1%).

Vanzarile de piese si accesorii pentru autovehicule au crescut cu 12,1%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata, s-a inregistrat o scadere cu 26,3% a comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor si cu 17,4% a activitatii de intretinere si repararea autovehiculelor. 

Comparativ cu septembrie, in octombrie 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 2,8% ca serie bruta, dar a scazut cu 1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate.

Cresterea in serie bruta a fost sustinuta de comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (7%), activitati de intretinere si reparare a autovehiculelor (3,1%) si comertul cu autovehicule (0,4%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 29%. 

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in octombrie fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 4,1%, provenita de la activit?ti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-36,9%), activitati de sp?lare, cur?tare si vopsirea textilelor si bl?nurilor (-6,7%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-6,5%).

Cresteri s-au inregistrat la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (10,3%), la jocurile de noroc (5,1%) si alte activitati (4%). 

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a inregistrat o scadere cu 1,4%.

In perioada ianuarie-octombrie, comparativ cu perioada similara din 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, a scazut cu 9,8% ca serie bruta si cu 11% ca serie ajustata.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta cu 12,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12%.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
#afaceri, #comert, #auto , #Stiri Auto