Beneficiile creditelor auto nebancare

Luni, 02 August 2021, ora 17:10
805 citiri
Beneficiile creditelor auto nebancare
credit auto FOTO: mogo.ro

Cei care vor sa-si cumpere o masina noua sau second-hand au mai multe posibilitati de plata: integral, prin contractarea unui leasing sau a unui credit auto.

Achizitia unui autoturism cu plata integrala este insa dificila pentru cei mai multi, atat pentru ca inseamna o suma importanta de bani alocata pentru achizitia unui singur bun, cat si pentru ca multe persoane efectiv nu au aceasta posibilitate.

Cand vorbim de imprumuturi, exista credite bancare si credite nebancare, fiecare dintre cele doua optiuni venind cu avantajele si dezavantajele ei. Varianta IFN-urilor este insa o solutie extrem de avantajoasa, in special pentru cei carora conditiile de eligibilitate de la banci le dau batai de cap.

Avantajele pe care le ofera creditele nebancare sunt:

1. Se obtin repede

Un prim avantaj al unui imprumut auto nebancar consta in timpul scurt in care este acordat. In general, creditele oferite de IFN-uri sunt foarte rapide. Pentru obtinerea unui credit pentru masina se poate aplica online, prin completarea formularului de pe site si atasarea documentelor solicitate. Majoritatea creditelor se acorda in maxim 24 de ore, contractul de finantare fiind semnat la sediul creditorului.

2. Numar mic de documente

Un alt avantaj al creditelor pentru masina oferite de IFN-uri consta in faptul ca numarul de documente cerute este mult mai mic decat la o companie de leasing sau la o banca. In principiu, de la majoritatea IFN-urilor se pot lua imprumuturi numai pe baza a catorva documente cum ar fi cartea de identitate, actele masinii si dovada unui venit stabil. In plus, nu este obligatorie incheierea unei asigurari casco cesionate in favoarea creditorului.

3. Rate in functie de posibilitatile financiare

Cele mai multe IFN-uri ofera debitorilor posibilitatea alegerii duratei contractuale si a valorii ratelor de rambursat, in functie de posibilitatile financiare ale acestora. Sumele acordate variaza intre 600 RON si 250.000 RON, perioadele de creditare fiind de la 6 la 60 de luni. In plus, nu sunt percepute comisioane pentru plata anticipata a creditului.

4. Pot beneficia si persoanele aflate in Biroul de Credit

Cele mai multe IFN-uri acorda credite auto si persoanelor cu istoric negativ de creditare, chiar daca in anumite cazuri pot cere garantii suplimentare.

5. Fara comisioane ascunse

Exceptand dobanda, bancile mai percep diferite comisioane cum ar fi cele de analiza a dosarului, de administrare, de asigurari, de plata anticipata, etc. Creditele auto nebancare sunt in general scutite de costuri suplimentare sau ascunse.

Toate aceste beneficii au facut ca un numar tot mai mare de persoane sa opteze pentru imprumuturile auto de la IFN-uri in detrimentul celor bancare. In plus, faptul ca toti angajatii sunt specialisti si ofera solutii personalizate fiecaruia, atrage lunar foarte multi clienti.

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#auto, #credit auto, #masina , #Stiri Auto