Productia de BMW-uri clasice, mutata din Germania. Nemtii vor fabrica doar masini BMW cu motor electric

Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 07:40
1329 citiri
Productia de BMW-uri clasice, mutata din Germania. Nemtii vor fabrica doar masini BMW cu motor electric
FOTO Pixabay

BMW va retehnologiza fabricile din Germania pentru fabricarea de automobile si componente electrice, productia de motoare cu combustie urmand sa fie transferata in Marea Britanie si Austria, in cadrul strategiei de trecere la automobilele cu emisii scazute, transmite Reuters.

Fabricile auto din intrega lume investesc in automobile de generatie noua, in conditiile in care cumparatorii incep sa fie tot mai mult interesati de vehiculele electrice, in timp ce guvernele grabesc renuntarea la motoarele cu combustie.

Germania a prezentat miercuri un program de 3 miliarde de euro pentru promovarea automobilelor cu emisii scazute, iar Marea Britanie a anuntat ca incepand din 2030 va interzice vanzarea de automobile noi cu motoare pe benzina si motorina.

"Pana la sfarsitul anului 2022, toate fabricile noastre din Germania vor fabrica cel putin un automobil integral electric", a afirmat intr-un comunicat Milan Nedeljkovic, membru al consiliului de administratie al BMW, care este responsabil cu productia.

Fabrica BMW din Munchen, care produce in prezent motoare cu combustie cu patru, sase, opt si doisprezece cilindri, va fi reorganizata cu o investitie de 400 de milioane de euro pana in 2026, pentru a fabrica vehicule electrice de noua generatie.

BMW a anuntat ca productia de motoare cu opt si doisprezece cilindri se va muta de la Munchen la Hams Hall, Anglia, iar alte motoare vor fi fabricate la Steyr, in Austria.

Bavaria, unde isi are sediul BMW, va primi cea mai mare parte a investitiilor, a aratat producatorul auto.

Masina electrica BMW i4 va fi construita la Munchen, versiuni complet electrice ale automobilelor serie 5 si 7 vor fi fabricate la Dingolfing si un X1 electric va fi produs la Regensburg.

BMW a declarat ca numarul de angajati de la fabrica sa de la Dingolfing care produce motoare pentru masini electrice se va dubla la 2.000 de lucratori.

Fabrica BMW din Leipzig, Germania, va incepe fabricarea automobilului Mini Countryman, iar fabricile din Regensburg si Leipzig sunt pregatite pentru producerea modulelor pentru baterii.

BMW va imbunatati structura costurilor cu 500 de milioane de euro pana la sfarsitul anului, a mai informat compania.

Cum facea impresie escrocul care poza in procuror DIICOT si promitea ca rezolva dosare. Circula cu doua BMW-uri X6 "de serviciu" ...citeste mai departe despre "Productia de BMW-uri clasice, mutata din Germania. Nemtii vor fabrica doar masini BMW cu motor electric" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masini, #bmw, #Germania, #fabrica bmw , #Stiri Auto