Ce alegem – trusa medicală auto sau kit-ul complet pentru siguranță rutieră?

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 15:16
730 citiri
Ce alegem – trusa medicală auto sau kit-ul complet pentru siguranță rutieră?
trusa medicala auto FOTO: rollfast.ro

Conform legislației rutiere din țara noastră, fiecare autoturism care rulează pe drumurile publice trebuie să fie dotat cu anumite accesorii auto care țin de siguranța rutieră. Dintre acestea în fiecare autoturism trebuie să se regăsească trusa de prima ajutor, stingătorul auto, vesta reflectorizantă și triunghiurile reflectorizante. Toate acestea trebuie să fie omologate, iar elementele din cadrul trusei medicale trebuie să fie în termenul de valabilitate menționat pe trusa respectivă.

Trebuie spus că fiecare șofer poate opta dacă alege să cumpere o trusă medicală auto sau dacă alege să investească într-un kit de siguranță rutieră complet. Odată ce optezi doar pentru trusa de prima ajutor, trebuie să achiziționezi separat celelalte accesorii care trebuie să se regăsească în dotarea autoturismului pe care îl conduci.

Toate elementele și piesele care se regăsesc la nivelul trusei auto de prim ajutor se pot dovedi foarte utile dacă în calitate de șofer ești implicat într-un accident rutier sau dacă asiști la un astfel de eveniment nedorit. Prin faptul că legislația reglementează faptul că fiecare autoturism trebuie să fie dotat cu astfel de accesorii auto, la fiecare accident rutier cresc șansele ca până la intervenția echipajelor medicale specializate să se apeleze la acele elemente din cadrul trusei medicale auto.

Deși vorbim despre anumite echipamente și dotări medicale de bază și elementare, de foarte multe ori acestea pot salva vieți și pot reduce urmările negative imediate ale unui accident rutier. Pe de altă parte, o astfel de trusă de prim ajutor poate fi utilă și dacă unul dintre pasagerii din autoturismul pe care îl conduci în calitate de șofer are un alt tip de accident sau suferă o lovitură din varii motive.

Importanța celorlalte accesorii auto de siguranță rutieră

Rolul stingătorului de incendiu este acela de a avea la îndemână o sursă care poate să lichideze rapid și eficient un eventual incendiu care a izbucnit la autoturismul pe care îl conduci sau la un alt autoturism aflat în trafic. De asemenea, cu ajutorul unui astfel de stingător auto poți chiar să lichidezi un eventual incendiu la unul dintre autoturismele parcate pe marginea drumului sau într-o parcare.

Celelalte două accesorii care sunt regăsite în kit-ul complet de siguranță rutieră au rolul de a oferi vizibilitate pentru șofer și pentru autoturism în condiții de vizibilitate redusă. Fie că această vizibilitate redusă este cauzată de lăsarea întunericului, fie că vorbim despre reducerea vizibilității ca urmare a condițiilor meteo cu ceață, ploaie sau zăpadă, în oricare dintre aceste situații rămânerea cu mașina pe marginea drumului poate duce la alte accidente sau incidente rutiere nedorite.

Drept urmare, șoferul care a rămas cu mașina în drum sau pe marginea drumului trebuie să îmbrace vesta reflectorizantă pentru a se face vizibil de ceilalți participanți la trafic. De asemenea, autoturismul care refuză să pornească trebuie semnalizat corespunzător pentru ca ceilalți participanți la trafic să evite o coliziune cu acesta. Cu alte cuvinte, oricare dintre aceste accesorii auto au un rol foarte clar în dotarea autoturismelor care rulează pe drumurile publice din țara noastră.

Accesorii auto pentru siguranță rutieră

Indiferent dacă ai nevoie de o trusă medicală auto pentru a schimba trusa care a expirat sau dacă ai nevoie de un kit complet de siguranță rutieră, toate aceste accesorii auto sunt disponibile în magazinul online Roll Fast. Acest magazin online pune la dispoziția tuturor șoferilor accesorii auto care să sporească confortul atunci când sunt la volan, dar și accesorii auto care să contribuie la prelungirea duratei de viață a autoturismului. Nu în ultimul rând în magazinul Roll Fast vei putea cumpăra accesoriile auto pentru siguranță în trafic.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#trusa medicala auto, #alegere trusa auto , #Stiri Auto