Ce spun analistii financiari despre maririle de pret pentru polita RCA?

Luni, 08 Februarie 2021, ora 18:18
880 citiri
Ce spun analistii financiari despre maririle de pret pentru polita RCA?

Se pare ca asigurarile RCA se vor scumpi anul acesta si aceasta decizie a fost analizata de specialistii in finante pentru a oferi informatii cat mai relevante cumparatorilor. Romasig prezinta parerile analistilor cu privire la modul in care preturile pentru asigurarile RCA vor varia in acest an, astfel incat fiecare consumator sa stie la ce sa se astepte.

Cum se modifica pretul pentru o asigurare RCA?

Cei care au nevoie de o asigurare RCA in perioada urmatoare, vor descoperi cu siguranta unele modificari de pret. Asigurarile se scumpesc din cauza modificarilor aduse pietei de asigurari in general, iar soferii vor ajunge sa plateasca mai mult pentru politele care au fost facute pe o perioada mai scurta de un an.

Spre exemplu, conducatorii auto care platesc pentru asigurari pe 6 luni, in cazul masinilor cu motor de 1.9, pot obtine o asigurare pentru 400 de lei la un asigurator mare din tara. Se pare ca acest pret va creste putin inca de la inceputul acestui an.

Notiunea de RCA ieftin in viziunea companiilor de asigurari

In Romania, cele mai importante companii de asigurari iau undeva la 70% din numarul total de asigurari. Estimativ, sunt in jur de 6 milioane de contracte incheiate. Conform estimarilor pe care specialistii le au in acest sens, se va face o majorare cu maxim 50 de lei pentru o polita, mai exact cu aproximativ 10% din valoarea anterioara.

Aceasta veste este una proasta pentru soferi. Unii nu mai inteleg termenul de RCA ieftin si considera ca nu vor mai gasi un RCA la un pret rezonabil. In realitate insa, este recomandat sa fie ales nu cel mai mic pret, ci cel mai bun raport calitate pret, astfel incat polita sa poata fi folosita cu succes atunci cand este nevoie.

Care este scopul maririi preturilor

Daca preturile pentru polita RCA cresc, lucrul acesta va trebui sa se vada in eficientizarea activitatii, de la momentul platii si pana la un eventual accident. Conform analistilor, din momentul in care majorarile se vor vedea si intr-un calculator RCA timpii in care firmele asiguratoare reactioneaza la cereri trebuie sa fie diminuati.

Este important de mentionat si faptul ca cei mai importante companii de asigurari din tara, ajungeau in unele situatii sa plateasca mai mult pentru reparatii decat incasau de la clientul care genera accidentul si acesta este motivul pentru care preturile au crescut. Scopul pe termen lung este de a diminua numarul de accidente si implicit, nevoia unor despagubiri uriase.

Deoarece majoritatea asigurarilor RCA sunt incheiate pe jumatate de an, vor beneficia de reduceri si de preturi mai mici, clientii care aleg sa faca asigurarea pe un an. Astfel, se doreste ca politele incheiate sa fie pe o perioada cat mai lunga si sa se elimine acest comportament bizar al cumparatorilor, care aleg politele pe termen scurt.

Toate aceste modificari vor incepe sa fie vizibile de la inceputul anului, insa nu exista inca o data anuntata oficial, de la care clientii sa se astepte la majorari.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#asigurare, #asigurare masina, #masina , #Stiri Auto