Cum alegem un kit handsfree auto

Vineri, 31 Iulie 2020, ora 17:29
1207 citiri
Cum alegem un kit handsfree auto
Un kit handsfree valoreaza astazi mult mai mult decat pretul achitat in sine

Siguranta la volan, atentia in trafic si condusul preventiv sunt extrem de importante pentru orice sofer.

Introducere

Trebuie sa fim in permanenta conectati cu traficul si sa ne concentram la condus, lasand alte activitate care ne pot distrage.

O singura clipa sau secunda de neatentie poate provoca un accident, accident in care este pusa in pericol viata si siguranta mai multor persoane.

Folosirea telefonului mobil in timpul condusului este una dintre principalele cauze a producerii accidentelor rutiere, imediat dupa depasirea limitelor de viteza si consumul de alcool.

Legislatia din Romania, in momentul de fata, nu mai permite nici macar atingerea telefonului in timpul condusului. Daca sunteti vazute de catre Politie ca atingeti sau umblati pe telefon, amenzile sunt usturatoare.

Cea mai buna solutie pentru evitarea folosirii telefonului mobil in timp ce conduceti (dar sunteti nevoit sa raspundeti la apeluri) este achizitionarea unui kit handsfree auto. Majoritatea masinilor moderne si noi sunt echipate din fabrica cu playere sau sisteme handsfree pentru preluarea/initierea apelurilor.

Dupa cum bine stim, parcul auto din Romania este destul de imbatranit si mare parte din masinile care circula pe strazile noastre sunt destul de vechi. Majoritatea acelor masini nu dispun de un sistem handsfree si trebuie sa cumparati unul separat.

Pentru persoanele care nu stiu, un kit handsfree este format dintr-un fel de modulator care se conecteaza la bricheta masinii si un microfon. Principiul de functionare este simplu: conectati telefonul mobil prin bluetooth la acel "modulator" si puteti primi/initia apeluri la boxele autoturismului, folosind microfonul pe care-l primiti in pachet.

Alegerea kit-ului potrivit nu este o actiune tocmai usoara. Exista sute de modele disponibile pe piata, cu specificatii si preturi foarte diferite. In primul vand, va recomand sa stabiliti un buget initial si sa cautati modele in acel interval de pret.

Retineti faptul ca un produs ieftin sau scump nu determina de fiecare data calitatea. Este important sa va documentati inainte si sa testati pe cat posibil kit-ul inainte de achizitionare.

Kit-ul pe care-l alegeti trebuie sa dispuna de majoritatea functiilor de care aveti nevoie si sa va satisfaca cerintele. Asadar, orientati-va catre un model care poate indeplini si functia media (puteti reda muzica prin intermediul "modulatorului), care are un microfon de calitate si care poate sa fie controlat prin comenzi vocale eventual.

Pe langa functiile mentionate anterior, daca bugetul va permite, puteti cauta modele care va pot citi notificarile, modele care ofera ca accesoriu un pad pentru integrarea comenzilor pe volan, dispun de un display, pot sincroniza agenda telefonului instant si pot inregistra anumite convorbiri telefonice de care aveti nevoie.

Retineti faptul ca pe langa alimentare, kit-ul handsfree se poate folosi pe principiul unui modulator (folosind radio-ul masinii), dar il puteti conecta si la mufa auxiliara daca aceasta este disponibila.

Calitatea convorbirilor telefonice o sa fie net superioara daca optati pentru folosirea AUX-ului.

In concluzie, pentru a alege cel mai bun kit handsfree aveti nevoie de putina documentare in prealabil. Va recomand sa tineti cont de sfaturile pe care le-am oferit si sa alegeti un kit care sa va satisfaca majoritatea cerintelor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#kit handsfree auto, #telefon mobil, #utilizare, #la volan, #reguli noi , #Noutati auto