Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Cum alegi parfumul pentru mașină? 3 criterii de care să ții cont

Cum alegi parfumul pentru mașină? 3 criterii de care să ții cont
odorizant masina FOTO: piqsels.com
Mirosurile sunt printre cele mai importante senzații de care avem parte. Acestea pot fi benefice, să ne aducă gânduri bune și pozitive sau pot fi neplăcute, în sensul că ne umplu cu energie negativă sau chiar ne dau dureri de cap ori de stomac.
Mașina ta este un spațiu închis, lipsit de cele mai multe ori de circulația aerului. Din acest motiv, dacă nu adaugi ceva care să impună un anumit miros plăcut, mașina ta va mirosi a stătut, a mochetă udă și chiar a mucegai, de la resturile de mâncare. Este absolut necesar să te preocupi pentru ca mașina ta să fie cât mai confortabilă, iar timpul pe care îl petreci la volan să fie cât mai plăcut. Printre cele mai utile accesorii auto trebuiesc menționate și odorizantele auto.

Alegerea parfumului pentru mașină poate fi o activitate destul de complicată. Uneori, mirosul poate fi obosit și iritant. Alteori, poate dura extrem de puțin. Ideal este să alegi un parfum plăcut, ușor, delicat și care să persiste, așa cum este și un odorizant profesional cu uleiuri esentiale pentru mașina. Iată care sunt cele mai importante sfaturi pentru alegerea parfumului auto:

1. Alege aroma

Trebuie să fie un miros care te reprezintă și care îți face plăcere. Parfumul din mașină se va impregna și pe haine, așa că te va urmări toată ziua, atât la muncă, dar și acasă.

2. Alege modelul

Există diferite tipuri de odorizante auto, cu diverse parfumuri. Deoarece fiecare model are avantajele lui, este important să știi care sunt cele mai des întâlnite:
  • Odorizante din carton. Sunt cele mai des întâlnite, având diverse forme și culori, sugestive. Cartonul este impregnat cu parfum cu arome diverse și poate fi agățat la oglinda retrovizoare sau de mânerul scaunului. Durează între 5 și 8 săptămâni și este printre cele mai accesibile ca preț.
  • Odorizante din hârtie. Sunt o generație nou apărută pe piață, hârtia având dublu rol. În primul rând absoarbe mirosurile neplăcute din mașină, iar în al doilea rând emană un miros propriu, care poate avea diverse arome. Aceste odorizante au au eficiență de 2-3 săptămâni.
  • Deodorante solide pentru ventilație. De obicei, acestea se atașează la grilajul de la gurile de aerisire, astfel încât, ori de câte ori este pornit aerul condiționat, mirosul va fi difuzat în interiorul mașinii.
  • Deodorantele cu gel. Sunt la rândul lor populare, având un gel parfumat într-o carcasă de plastic și pot fi atașate oriunde în mașină, pe o suprafață dreaptă și uscată.
  • Fitiluri cu ulei. Se prezintă ca niște sticluțe mici, din plastic, care conțin ulei de parfum. În interior există un fitil care iese la suprafață, emanând mirosul în exterior. Și aceste odorizante pot fi montate la ventilație, pentru un efect mai puternic.
  • Aerosolii. Sunt spray-uri sub presiune, care trebuiesc pulverizate în mod regulat, pentru a împrăștia un miros plăcut în mașină. Aceste odorizante oferă un rezultat instant, eliminând mirosurile neplăcute într-un minut sau două. Va trebui să alegi o aromă ușoară, deoarece cantitatea pulverizată o dată este destul de mare, chiar dacă se disipează în timp.
  • Difuzoare de ulei. Se numără printre cele mai recente tehnologii, folosind un amestec de parfumuri cu diverse arome. Au un ambalaj care permite reglarea cantității de parfum emanate. Deoarece poate fi oprit atunci când nu conduci mașina, putem spune că este cel mai durabil odorizat.

3. Alege în funcție de anotimp

Fiecare sezon are specificul lui și ne oferă anumite senzații. De ce să nu te axezi vara pe un miros exotic, care să inspire mare și soare, în timp ce iarna poți alege un miros cu parfum de brad, care te va duce instant cu gândul la o excursie la schi. Menta, fructele sau scorțișoara, sunt doar câteva dintre parfumurile dintre care poți alege.
Facebook ShareTweet
 Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 16:31
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 409 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor