Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Cum îți recuperezi permisul suspendat. Portița legală care îți dă șansa să ajungi mai repede la volan

Cum îți recuperezi permisul suspendat. Portița legală care îți dă șansa să ajungi mai repede la volan
Șoferii pot obține reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile în urma susținerii unui examen teoretic FOTO pixabay.com
Conducătorii auto care au permisul suspendat pentru o perioadă de 60 sau 90 de zile, au posibilitatea de a solicita reducerea acestui termen și pot reveni la volan mult mai repede. Perioada după care se poate redobândi permisul de conducere variază și este influențată de o serie de factori legați de abaterea comisă, în cele mai multe dintre cazuri.
De subliniat faptul că șoferii pot obține reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile în urma susținerii unui examen teoretic. „De această reducere pot beneficia doar conducătorii care dețin permis de conducere de mai mult de un an și care nu au beneficiat de această metodă de reducere în ultimii 3 ani”, potrivit autovit.ro.

Susținerea examenului teoretic se face în reședința de județ unde s-a emis permisul de conducere, iar după susținerea și promovarea sa, actele doveditoare se vor trimite pe raza Inspectoratelor de Poliție Județene în care a fost săvârșită fapta.

Un lucru de menționat este că un proiect de lege care permite susținerea testului la orice serviciu al Poliției rutiere din țară urmează să ajungă, în curând, la votul decisiv în Camera Deputaților.

„Examenul teoretic poate fi susținut doar în primele 30 de zile de la data la care a intrat în vigoare suspendarea dreptului de a conduce un vehicul, nu reținerea propriu-zisă a permisului. Astfel, în cazul în care ți-a fost reținut permisul, însă ai primit o dovadă de circulație cu o valabilitate de 15 zile, examenul se susține la 30 de zile de la data expirării dovezii de circulație”, au mai explicat specialiștii de la Autovit.

Care sunt abaterile pentru care poți reintra mai repede în posesia permisului auto suspendat

nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale;depășirea sau trecerea pe culoarea roșie a semaforului;nerespectarea regulilor referitoare la prioritatea de trecere;circulația pe sens opus, cu excepția cazului în care se efectuează o manevră de depășire;conducerea sub influența băuturilor alcoolice, atunci când fapta nu este încadrată drept infracțiune;nerespectarea restricțiilor de circulație pe un anumit segment de drum.

Mai mult decât atât, perioada de suspendare a permisului auto se poate reduce și în cazul șoferilor care au depășit cu 50 km/h viteza regulamentară, însă doar prin îndeplinirea a două condiții:

viteza cu care șoferul a circulat să nu fie mai mare de 70 km/h; ...citeste mai departe despre "Cum îți recuperezi permisul suspendat. Portița legală care îți dă șansa să ajungi mai repede la volan" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 16 Septembrie 2021, ora 22:00

 Articol citit de 298 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor