Ford Craiova, preluată oficial de Otosan: Când va fi produs primul autoturism electric

Marti, 05 Iulie 2022, ora 13:30
677 citiri
Ford Craiova, preluată oficial de Otosan: Când va fi produs primul autoturism electric
Imagine din fabrică FOTO fordauthority.com

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 5 iulie, la preluarea oficială a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan, că este o investiţie care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule, el arătând că începând cu 2024, aici va fi produs primul autovehicul complet electric.

Premierul a declarat că se bucură că este din nou acasă, la Craiova, fiind judeţul lui natal, pentru a participa la un eveniment atât de important, transferul fabricii de automobile Ford Craiova de către compania Ford Otosan.

”Este un transfer care vine cu o investiţie de 490 de milioane de euro, în următorii trei ani. Este o investiţie care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule, şi ceea ce este de subliniat este că, începând cu anul 2024, va fi produs primul autovehicul complet electric”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a mai spus că a avut o discuţie foarte bună cu preşedintele Ford Europa şi cu managerul Ford Otosan, cu staff-ul tehnic al celor două companii.

”Am înţeles foarte bine care sunt proiectele, bazate pe o viziune de dezvoltare, în perioada următoare, a fabricii Ford de la Craiova, şi intenţiile de investiţii pentru tot ceea ce înseamnă nevoia de a asigura coerent producerea de autovehicule în Craiova”, a mai spus premierul.

Potrivit şefului Executivului, toate aceste investiţii noi vin cu o serie întreagă de obligaţii, de angajamente, pe bază de dialog, la nivelul Guvernului, pentru a susţine tranziţia de la motoarele pe combustie la motoarele complet electrice.

”Practic, prin această investiţie, Ford Craiova vine şi sprijină proiectele guvernamentale, pentru a ne atinge obiectivele asumate la nivelul Uniunii Europene, pentru o tranziţie verde, pentru a reuşi să asigurăm ca din 2035 să producem autohevicule şi să folosim autovehicule cu emisii de carbon zero şi de asemenea, ne ajută ca pe orizontală, să putem să dezvoltăm capacităţi de producţie care să sprijine aceste întreg demers al sectorului de business din România”, a afirmat el.

Nicolae Ciucă a mai declarat că, în calitate de premier liberal, de la preluarea mandatului a avut o abordare cât se poate de deschisă pentru dialogul cu sectorul de business şi deschidere către sectorul de business şi investiţii din afara ţării.

”Avem nevoie de stabilitate, de predictibilitate, avem nevoie de investiţii” a arătat premierul, precizâ ...citeste mai departe despre "Ford Craiova, preluată oficial de Otosan: Când va fi produs primul autoturism electric" pe Ziare.com

Cât costă prima mașină electrică ”made in Romania”. Este personalizată și are componente bioreciclabile
Cât costă prima mașină electrică ”made in Romania”. Este personalizată și are componente bioreciclabile
Prima maşină electrică românească, produsă în urmă cu doi ani la Cluj, prezintă interes deocamdată doar pentru clienţi din interiorul ţării, acest autovehicul fiind un produs sport, de...
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
#Ford Craiova, #preluare, #productie, #modele noi Ford, #masina electrica , #Stiri Auto