Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Lista celor mai sigure mașini testate în 2022. În premieră, două modele chinezești printre câștigătoare

Lista celor mai sigure mașini testate în 2022. În premieră, două modele chinezești printre câștigătoare
Imagine de la teste NCAP FOTO captură YouTube
Euro NCAP a anunțat lista celor mai sigure mașini testate în 2022, cu modelele care au obținut cele mai mari punctaje generale.
În premieră, printre câștigători se află două modele Tesla și două modele chinezești.

Organizația Euro NCAP a testat în 2022 cele mai multe mașini de până acum.

Cele mai sigure modele testate anul trecut

Pentru prima oară lista include două modele Tesla și două mașini ale unor producători din China proaspăt sosiți în Europa.

Categoria "Large Family Car" a fost câștigată de Hyundai Ioniq 6, iar Ora Funky Cat s-a impus la categoria "Small Family Car".

Tesla Model S a fost declarată câștigătoarea categoriei "Executive Car", iar Tesla Model Y la categoria "Small Off-Roader".

Wey Coffee 01 s-a impus în categoria "Large Off-Roader".

Hyundai Ioniq 6 a impresionat cu scorul de 97% obținut pentru protecția pasagerilor adulți. Ora Funky Cat a devansat modele ale unor producători consacrați, transmite Euro NCAP, iar Wey Coffee 01 a obținut punctaje foarte bune la toate categoriile, scrie frontierindia.com.

Ambele modele Tesla s-au descurcat foarte bine la protecția pasagerilor adulți, dar cele 98 de procente obținute pentru sistemele de asistență le-au făcut să ajungă pe lista celor mai sigure mașini testate de Euro NCAP în 2022.

La final, reprezentanții Euro NCAP notează că unele categorii auto nu sunt reprezentate pentru că au testat prea puține mașini din acel segment. ...citeste mai departe despre "Lista celor mai sigure mașini testate în 2022. În premieră, două modele chinezești printre câștigătoare" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 23 Ianuarie 2023, ora 04:00

 Articol citit de 528 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor