Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Ce se întâmplă în Occident când ia foc o mașină electrică. Belgia vrea să le interzică total accesul în parcările subterane VIDEO

Ce se întâmplă în Occident când ia foc o mașină electrică. Belgia vrea să le interzică total accesul în parcările subterane VIDEO
Mașină electrică arsă FOTO autolatest.ro
Doua incidente petrecute in ultimele saptamani in Romania au adus in discutie siguranta pe care o ofera autovehiculele electrice.
Mai intai, vestea de pe 23 iunie, cand in Brasov s-a decis retragerea temporara din circulatie a tuturor celor 60 de autobuze electrice SOR, dupa ce un vehicul a luat foc, iar pompierii au avut nevoie de mai bine de jumatate de ora pentru a stinge incendiul.

Zece zile mai tarziu, o fotografie cu o masina Dacia Spring cu partea din fata arsa, in timp ce este transportata pe o platforma, postata pe grupul Dacia Spring Romania a produs neliniste printre proprietarii acestui model.

Site-ul autolatest.ro a publicat un rezumat al masurilor care se iau in Occident pentru a preveni un dezastru, in cazul in care o masina electrica ia foc.

Daca o masina electrica ia foc, dauna este totala

Este concluzia celor care se pregatesc sa stinga aceste incendii. In multe orase din Germania accesul in parcarile subterane ale masinilor electrice este interzis pentru ca daca acestea se aprind, intreaga cladire este cuprinsa de flacari, fara ca pompierii sa o poata stinge.Bateria unei masini electrice se poate reaprinde chiar si dupa 48 de ore din momentul accidentului.

In Belgia, pompierii vor sa interzica accesul masinilor electrice in parcarile subterane

Unitatea de elita a pompierilor din Belgia a anuntat ca intentioneaza sa introduca o legislatie locala pentru a interzice complet accesul in parcarile subterane al masinior electrice, dupa ce in weekend un VW ID3 a luat foc din senin intr-o asemenea parcare care a distrus in totalitate subsolul, iar cladirea are nevoie acum de o reabilitare completa.Pompierii spun ca daca o masina electrica se aprinde nu exista nici o sansa de a stinge incendiul, iar focul arde la o temperatura atat de mare incat cladirea este in pericol de incendiu total, indiferent de numarul de etaje.

In Belgia se revizuieste acum accesul oficial al acestor masini electrice fie ca se numesc Dacia Spring sau Tesla Model S. Soferii lor trebuie sa le parcheze pe strada, chiar daca au locuri de parcare platite in subteran.

Autolatest atrage atentia si asociatiilor de locatari din Romania care trebuie sa interzica complet accesul acestor masini in subteran, amintind si mall-urile care auu statii de incarcare la minus 2 sau minus 3!

In caz de incendiu, intreaga ...citeste mai departe despre "Ce se intampla in Occident cand ia foc o masina electrica. Belgia vrea sa le interzica total accesul in parcarile subterane VIDEO" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 22:12

 Articol citit de 769 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor