Mercedes înregistrează o scădere masivă a vânzărilor. Modelele de lux rămân „deosebit de populare”

Marti, 12 Iulie 2022, ora 08:21
714 citiri
Mercedes înregistrează o scădere masivă a vânzărilor. Modelele de lux rămân „deosebit de populare”
Vânzările Mercedes-Benz au scăzut puternic în trimestrul al doilea FOTO Pixabay

Vanzarile Mercedes-Benz au scazut puternic in trimestrul al doilea, impiedicate de problemele de aprovizionare si de blocajele cauzate de coronavirus in China, a anuntat luni producatorul german de automobile, transmite Reuters.

Producatorul auto a livrat 490.000 de masini de pasageri din aprilie pana in iunie, in scadere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru prima jumatate a anului 2022, divizia sa de autoturisme a inregistrat o scadere cu 16% a vanzarilor, la un total de 998.000 de livrari.

Vanzarile din trimestrul al doilea au scazut cel mai mult in China, cea mai importanta piata unica, scazand cu 25%, la 163.700 de vehicule, a spus producatorul auto.

Vanzarile din regiunea Asia s-au redus cu 20%, in principal din cauza masurilor de izolare, in timp ce vanzarile in Europa au scazut cu 10%, iar cele din America de Nord au inregistrat o scadere de 3% in trimestrul analizat.

Cu toate acestea, Mercedes-Benz isi mentine prognoza pentru 2022 privind o usoara crestere a vanzarilor fata de 2021, a declarat un purtator de cuvant.

In pofida preocuparilor legate de accelerarea inflatiei, "cererea din partea clientilor ramane ridicata", a spus directorul de vanzari Britta Seeger.

Modelele de lux in special, precum Maybach si masinile electrice din seria de modele EQ, sunt deosebit de populare, a spus Seeger intr-un comunicat.

Divizia mai mica Mercedes-Benz Vans a ramas putin sub nivelul de anul trecut, cu 100.000 de unitati vandute la nivel mondial in trimestrul al doilea, potrivit producatorului auto. ...citeste mai departe despre "Mercedes inregistreaza o scadere masiva a vanzarilor. Modelele de lux raman "deosebit de populare"" pe Ziare.com

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#mercedes, #vanzari, #scadere, #auto , #Stiri Auto