Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Cum verifici de acasă istoricul unei mașini second-hand. Toate informațiile necesare unei decizii de cumpărare corecte

Cum verifici de acasă istoricul unei mașini second-hand. Toate informațiile necesare unei decizii de cumpărare corecte
Cumpărând o mașină rulată, fără să îi cunoști istoricul complet, riști să conduci un vehicul nesigur FOTO Pixabay.com
Intr-o piata auto second-hand in crestere, atrasa si de contextul delicat in care se gaseste industria auto din cauza crizei semiconductorilor, sa cumperi o masina rulata bazandu-te doar pe analiza de suprafata, vizuala, este un risc la care iti supui atat bugetul, cat si siguranta propriei vieti si a celor dragi.
Chiar si cateva detalii omise din istoricul masinii pot echivala cu mii de euro cheltuiti pe reparatii. Sfatul specialistilor este sa te asiguri ca stii totul despre o masina inainte de a o cumpara.

"Cumparand o masina noua fara sa ii cunoasteti istoricul complet, riscati sa conduceti un vehicul nesigur. Asigurati-va ca viitoarea dvs. masina second-hand nu a fost implicata in accidente majore, in urma carora ea sa fi devenit un real pericol pentru dumneavoastra si cei dragi", este recomandarea celor de la CarVertical.

Numarul VIN (Vehicle Identification Number) numit curent NUMARUL DE SASIU, este o combinatie de caractere unica atribuita autovehicului de catre producator in vederea identificarii acestuia. Datorita standardului ISO 3779 - 1983 unde sunt precizate continutul si compunerea numarului de identificare al autovehiculului, poate fi creat un sistem standardizat de identificare al autovehiculelor unic pentru intreaga lume.
Iar in ziua de astazi exista mai multe site-uri care te ajuta sa verifici VIN si sa afli istoricul masinii care te intereseaza. Cele 17 caractere ale seriei de sasiu te ajuta sa afli automat totul despre masina dintr-un anunt de vanzare. Prin interogare VIN pe platformele dedicate vei afla istoricul masinii, inclusiv daca a fost furata sau daca a avut interventii asupra kilometrajului.

De asemenea, dealerii auto pot oferi informatii cu privire la istoricul de service al unei masini, conform bazei de date furnizate direct de fabricant. Astfel, poti afla care a fost momentul in care s-a efectuat schimbarea distributiei, a placutelor de frana sau a volantei, precum si daca aceste operatiuni au fost realizate cu piese de origine sau cu unele aftermarket.

Interogarea bazei de date AIDA se face fie folosind seria de caroserie, fie cu ajutorul numarului de inmatriculare

"Cunoscuta anterior sub numele de CEDAM, baza de date RCA disponibila online le permite asiguratilor accesul la informatiile privind istoricul daunelor. Informatiile puse la dispozitie de Biroul Asiguratorilor de Au ...citeste mai departe despre "Cum verifici de acasa istoricul unei masini second-hand. Toate informatiile necesare unei decizii de cumparare corecte" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 22 Septembrie 2021, ora 03:45

 Articol citit de 893 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor