Pregateste-ti masina pentru vacanta de vara! Accesorii auto de care ai nevoie

Marti, 15 Iunie 2021, ora 15:47
975 citiri
Pregateste-ti masina pentru vacanta de vara! Accesorii auto de care ai nevoie
accesorii auto FOTO: pexels.com

A venit vara, iar vacanta este tot mai aproape. Luna iulie, dar mai ales luna august, sunt cele preferate de romania pentru o vacanta la munte sau la mare. Iar cel mai bun mijloc de transport este masina personala. In acest fel te poti misca in voie oriunde vrei si nu depinzi de altii.

Echipeaza-ti masina cu anvelope de vara

Cel mai important pentru a putea circula in conditii de siguranta este sa-ti echipezi masina corespunzatori cu anvelope de vara. Inainte de a porni la drum, aigura-te ca masina ta este echipata cu un set anvelope de vara care sa-ti asigure protectia in trafic.

Anvelopele de vara sunt create dintr-un material special, mai rigid decat cel pentru anvelopele de iarna. Acesta asigura aderenta atat pe asfaltul foarte incins, cat si in zilele ploioase cand exista pericolul de acvaplanare.

Asadar, inainte de a porni la drum, verifica anvelopele de vara din dotare. Daca acestea sunt uzate, trebuie sa le schimbi deoarece nu iti vor mai oferi protectia necesara in trafic si creste pericolul de producere al accidentelor.

Profita de reduceri anvelope vara pentru a-ti echipa masina corespunzator cu anvelopele potrivite. Cand alegi anvelopele potrivite pentru masina ta, trebuie sa te asiguri ca acestea au dimensiunea potrivita. Poti face foarte usor acest lucru. Trebuie doar sa verifici seria anvelopelor in cartea masinii, sau pe anvelopele actuale. Vei observa o serie de tipul 195/65 R15, unde 195 reprezinta latimea exprimata in milimetri, 65 reprezinta inaltimea (exprimata in procent din latime), iar R 15 este diametrul interior al anvelopei.

De cele mai multe ori, cand soferii aud de echiparea masinii cu un set nou de cauciucuri se gandesc la costuri uriase. In realitate insa, poti gasi anvelope ieftine vara, pentru orice buget. In plus, tine minte! Este mai ieftin sa cumperi un set de anvelope decat sa iti repari masina in urma unui accident produs din neglijenta (in cazul acesta folosirea unor anvelope uzate). Sa nu mai vorbim de pericolul de ranire atat a soferului cat si a altor participanti la trafic.

Echipeaza-ti masina cu accesorii auto pentru vacanta

Dupa ce te-ai asigurat ca poti calatori in conditii de siguranta, alegand sectorul de anvelope potrivit masinii tale, echipeaza-ti masina cu accesorii auto care sa-ti faca, mai placuta, calatoria.

Daca iti place sa asculti muzica sau radio, dar aparatul din dotare s-a deteriorat, achizitioneaza unul nou. Cu siguranta nu vrei sa pleci la drum lung fara a asculta nimic.

De asemenea, este important sa ai pe bord un suport pentru telefon sau tableta. Mai ales daca folosesti harta digitala pentru navigare este util sa ai telefonul la indemana, astfel incat sa nu fii distras de la condus. In acest fel eviti producerea accidentelor.

Totodata, trebuie sa te asiguri ca ai in masina un incarcator auto universal pentru telefon si tableta. Nimanui nu-i place sa ramana fara baterie la telefon cand ii este lumea mai draga. Totodata, pentru a avea parte de o calatorie cat mai placuta, nu uita de odorizantul auto. Poti alege unul cu incarcare usb si priza electrica, sau poti alege unul clasic, pe care sa-l atarni de scaunul masinii. Nu atarna odorizantele de oglinda retrovizoare deoarece iti pot distrage atentia de la condus si pot duce la producerea de accidente.

Iar daca esti o persoana organizata si iti place sa tii orice lucru in ordine pentru a-l gasi rapid, alege un organizator pentru portbagaj. In acest fel iti poti organiza cu usurinta obiectele pe care le tii de regula in masina, salvand atat spatiu cat si timp in momentul in care au nevoie de unul dintre aceste obiecte.

Cum poți economisi când cumperi anvelope de vară
Cum poți economisi când cumperi anvelope de vară
În căutarea anvelopelor de vară, fiecare șofer își dorește să găsească echilibrul perfect între calitate și costuri. Articolul de astăzi vă oferă o serie de sfaturi și strategii...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#accesorii auto, #vacanta, #echipare masina, #masina, #anvelope, #anvelope de vara , #Stiri Auto