Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Europenii și americanii nu-și mai cumpără mașini noi de teama inflației. Producător auto: ”Consumatorii sunt în prezent foarte precauţi”

Europenii și americanii nu-și mai cumpără mașini noi de teama inflației. Producător auto: ”Consumatorii sunt în prezent foarte precauţi”
Producătorii de mașini anunță o scădere a comenzilor în Europa și SUA
Producătorii de maşini raportează o cerere mai scăzută în Europa şi America de Nord, fiind remarcată o precauție în rândul oamenilor care se tem să cheltuie sume mari de bani de teama crizei economice, preferând să îşi păstreze banii pentru alte nevoi.
Deşi unele mărci de lux precum Ferrari şi Mercedes au crescut previziunile de vânzări datorită cererii continue ridicate pentru modele de top, perspectivele pentru cea mai mare parte a industriei sunt mai sumbre.

Timpii de aşteptare comenzile noi devin mai scurte, pe măsură ce registrele de comenzi se subţiază. Asta chiar şi cu producţia mai lentă decât de obicei şi livrările cu mult sub anul trecut, au spus directorii.

”Noile comenzi primite sunt în scădere”, a declarat directorul general al BMW, Oliver Zipse, într-o telefonică cu analiştii referitoare la venituri, de miercuri, referindu-se în special la Europa.

Producătorii de maşini au protejat până acum marjele prin creşterea preţurilor, dar accelerarea puternică a inflaţiei în America de Nord şi Europa ar putea face mai dificilă transferarea costurilor în creştere.

”Cererea este în scădere”, a declarat directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz, săptămâna trecută, deşi a spus că registrele de comenzi sunt încă pline pentru lunile următoare.

”Semnele de avertizare sunt pentru Europa şi America de Nord, mai puţin pentru regiunea chineză”.

Inflaţia din Europa şi Statele Unite a accelerat vertiginos în ultimele luni, băncile centrale avertizând că un vârf ar putea fi la câteva luni distanţă, ducând la scăderea încrederii consumatorilor şi a companiilor.

Datele de la reprezentanţele de maşini online şi platformele de licitaţie au arătat o încetinire a cererii din luna martie a acestui an, a declarat Philip Nothard, director de informaţii pentru Europa la Cox Automotive.

”Consumatorii sunt în prezent foarte precauţi”, a spus el.

Un sondaj realizat de institutul Ifo din Munchen, publicat miercuri, a arătat că comenzile restante ale producătorilor germani de automobile s-au micşorat şi aşteptările privind preţurile sunt în scădere, din cauza preocupărilor legate de lipsa de gaze şi de slăbiciunea continuă a economiei chineze. ...citeste mai departe despre "Europenii și americanii nu-și mai cumpără mașini noi de teama inflației. Producător auto: ”Consumatorii sunt în prezent foarte precauţi”" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 04 August 2022, ora 09:20

 Articol citit de 514 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor