Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Schimbări în conducerea Volkswagen, după incertitudinile exprimate de directorul companiei. ”Devenim un producător de baterii”

Schimbări în conducerea Volkswagen, după incertitudinile exprimate de directorul companiei. ”Devenim un producător de baterii”
Cheltuielile pentru vehiculele electrice vor creşte cu aproximativ 50% FOTO Facebook / Herbert Diess
Directorul general al grupului Volkswagen, Herbert Diess, va avea un rol uşor diminuat în conducerea companiei, a anunţat joi, 9 decembrie, producătorul german de automobile, după săptămâni de discuții aprinse în spațiul public.
Rolf Brandstaetter, care a preluat anul trecut de la Diess funcţia de şef al mărcii de bază Volkswagen, se va alătura consiliului de administraţie şi va conduce o nouă divizie intitulată Volkswagen Passenger Cars, de la 1 ianuarie, a anunţat grupul într-un comunicat. El va prelua, de asemenea, coordonarea diviziei Volkswagen China de la Diess, de la 1 august.

Diess va prelua responsabilitatea pentru unitatea de software a companiei, Cariad.

”Nu pot să mă plâng de lipsa responsabilităţilor, continui să mă simt pe deplin responsabil pentru companie”, a spus Diess.

Viitorul lui Diess a fost pus la îndoială în urma ciocnirilor cu puternicele sindicate ale Volkswagen, deşi surse au declarat pentru Reuters la începutul acestei săptămâni că probabil acesta va rămâne în funcţie.

Stilul de management şi comunicare al lui Diess, care a avertizat privind posibila pierdere a zeci de mii de locuri de muncă în următorii ani şi a evidenţiat frecvent ameninţarea concurenţei din partea Tesla, a înfuriat consiliul de administraţie al producătorului auto, ceea ce a dus la săptămâni de negocieri asupra viitorului său la conducerea grupului.

La o conferinţă de presă de joi, şefa consiliului de întreprindere, Daniela Cavallo, s-a declarat mulţumită de rezultatul negocierilor.

”Nu am niciun interes să avem aceste conflicte în public. Concluziile acestei runde de planificare sunt clare: avem un plan solid şi robust cu care putem fi mândri cu toţii”, a spus Cavallo.

Consiliul de supraveghere al companiei şi-a prezentat actualizarea anuală a planului de investiţii pe cinci ani al companiei, subliniind investiţii de 159 de miliarde de euro (180 de miliarde de dolari), în creştere faţă de 150 de miliarde de euro anul trecut şi care implică electrificarea mai multor fabrici Volkswagen din Europa.

Cheltuielile pentru vehiculele electrice vor creşte cu aproximativ 50%, până la 52 de miliarde de euro, comparativ cu proiectul de anul trecut.

”Devenim un producător de baterii, un administrator de infrastructură de încărcare, software-ul joacă un rol mai dominant... dezvoltăm noi activităţi de afaceri cu o dimensiune incredibilă pentru n ...citeste mai departe despre "Schimbări în conducerea Volkswagen, după incertitudinile exprimate de directorul companiei. ”Devenim un producător de baterii”" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 08:40

 Articol citit de 574 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor