Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Un mare producător auto, nevoit să reducă producția din cauza deficitului de cipuri

Un mare producător auto, nevoit să reducă producția din cauza deficitului de cipuri
Producția de automobile a avut de suferit în urma pandemiei FOTO Pexels
Producătorii de automobile se confruntă în ultimii ani cu un deficit uriaș de componente, cel mai important fiind cel de cipuri.
Este și motivul pentru care Skoda Auto, o divizie a grupului german Volkswagen, va reduce producţia săptămâna aceasta, au anunţat sindicatele de la producătorul auto ceh, transmite Reuters.

Unele schimburi care lucrează la producţia modelelor Octavia, Enyaq, Fabia, Scala şi Kamiq vor fi anulate, au precizat sindicatele.
"După începutul optimist din primele săptămâni ale anului, situaţia producţiei se înrăutăţeşte din nou", au precizat sindicatele, în buletinul săptămânal Skodovacky Odborar.

În 2022, vânzările Skoda pe plan global au scăzut cu 16,7%, din cauza lipsei de componente, a problemelor apărute pe lanţurile de aprovizionare şi a războiului din Ucraina, dar cu toate acestea compania se aşteaptă la îmbunătăţirea situaţiei în 2023.

"Situaţia de pe piaţă va rămâne tensionată în 2023, dar suntem prudent optimişti că situaţia se va îmbunătăţi în lunile următoare", a declarat directorul general de la Skoda Auto, Klaus Zellmer.

Cu peste 33.000 de angajaţi la trei fabrici, Skoda este unul din cei mai mari angajatori şi exportatori din Cehia. Însă, în ultimii ani, livrările sale au scăzut constant după ce, în 2019, a livrat peste 1,24 milioane de autovehicule la nivel mondial. ...citeste mai departe despre "Un mare producător auto, nevoit să reducă producția din cauza deficitului de cipuri" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 10:36

 Articol citit de 404 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor