Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Şoferii de TIR loviţi de efectul toxic al insolvenţei City Insurance. Cum te poţi încadra la categoria de risc ridicat ca să beneficiezi de preţuri în limite legale

Şoferii de TIR loviţi de efectul toxic al insolvenţei City Insurance. Cum te poţi încadra la categoria de risc ridicat ca să beneficiezi de preţuri în limite legale
Evoluția solicitărilor de alocare în categoria asiguraților cu risc ridicat a cunoscut o dinamică ascendentă în ultima perioadă FOTO Facebook.com/ UNTRR - Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România
Criza din piața asigurărilor RCA, declanșată de insolvență City Insurance, a căzut ca un bolovan peste șoferii de TIR și companiile de transport, care beneficiau de cele mai mici prețuri de la acest asigurător, în jur de 7.000 de lei pe 12 luni, în prezent preţurile trecând de suma de 14.000 lei/ an.
În acest context, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a solicitat, recent, brokerilor să comunice clienților ca în cazul în care intră în categoria cu risc ridicat pot cere ofertă de la Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR).

Potrivit Legii nr. 132/2017, clienții RCA care primesc de la cel puțin trei asigurători diferiți oferte ale căror prime de asigurare RCA sunt cu 36% (factorul "N") mai mari față de tariful de referință, aferent segmentului de risc din care fac parte, sunt încadrați în categoria asiguraților cu risc ridicat, a informat Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor (ASF).

Plafonare mascată a tarifelor de vânzare pentru transportatori prin aplicarea Legii consumatorului cu risc ridicat
"Asistăm practic la o plafonare mascată a tarifelor de vânzare pentru transportatori prin aplicarea legislației consumatorului cu risc ridicat. În acest moment, pentru B0, BAAR distribuie riscurile la membri la tarif de 7,105 x 1,36 = 9,662 ron/an pe cap tractor. Dacă ținem cont de faptul că peste 80% din camioane sunt în clasele B2-B8, practic prețul efectiv de vânzare este similar cu cel folosit de City Insurance înainte de faliment - aproximativ 6,700 ron/an pe camion", a explicat pentru HotNews.ro patronul Safety Broker, Viorel Vasile.

Astfel, evoluția solicitărilor de alocare în categoria asiguraților cu risc ridicat a cunoscut o dinamică ascendentă în ultima perioadă, a anunțat vineri, 8 octombrie, BAAR.

• în intervalul 2017- 22.09.2021, activitatea BAAR în acest segment s-a situat la un nivel scăzut, nefiind înregistrată practic nicio cerere de alocare pe parcursul a peste patru ani, care să se încadreze în categoria de asigurat cu risc ridicat.
• incepând cu 22.09.2021, situația s-a schimbat, constatându-se o creștere semnificativă a cererilor. Astfel, până la 04 10.2021, inclusiv, au fost prelucrate 377 cereri, din care 357 s-au încadrat în această categorie, ele fiind alocate.
• creșterea cererilor s-a intensificat și mai mult începând cu data de 05.10.2021, inclusiv, fiind înregistrate un număr total de 384 de cereri noi, aflate în preze ...citeste mai departe despre "Şoferii de TIR loviţi de efectul toxic al insolvenţei City Insurance. Cum te poţi încadra la categoria de risc ridicat ca să beneficiezi de preţuri în limite legale" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 12 Octombrie 2021, ora 22:00

 Articol citit de 441 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor