Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

O stradă din San Francisco, blocată de mașinile electrice fără șofer, autorizate să circule în regim de taxi

O stradă din San Francisco, blocată de mașinile electrice fără șofer, autorizate să circule în regim de taxi
Aşa-zisele robotaxiuri operate de Cruise în San Francisco au suferit o defecţiune din cauze încă necunoscute FOTO Youtube (captură)
Aşa-zisele robotaxiuri operate de Cruise în San Francisco au suferit o defecţiune din cauze încă necunoscute, care a dus la gruparea mai multor vehicule autonome în acelaşi loc din oraş, blocând o întreagă stradă.
Vreme de mai multe ore, o stradă din San Francisco a fost complet blocată de maşinile autonome folosite drept taxiuri de Cruise, companie finanţată de General Motors şi Honda.

A fost suficient ca una dintre maşinile Cruise să se oprească în drum. Apoi, la scurt timp, alte maşini autonome au ajuns în acelaşi loc şi s-au oprit una în spatele celeilalte, pe mai multe rânduri.

Martorii oculari spun că, în total, s-au adunat peste zece maşini autonome, care au ţinut strada blocată vreme de mai multe ore. Conform acestora, angajaţii companiei au ajuns la faţa locului după aproximativ 20 de minute, însă nu au reuşit să rezolve situaţia decât după câteva ore.

Cruise a confirmat incidentul şi menţionează că niciun pasager nu a avut de suferit, însă nu oferă nicio informaţie cu privire la cauzele problemei.

Compania americană primise abia în urmă cu o săptămână autorizaţie să ofere servicii de taximetrie cu maşini complet autonome (care nu sunt însoţite de un angajat care să supervizeze manevrele) în San Francisco.

Tocmai pentru astfel de situaţii, autorităţile au impus câteva reguli. În primul rând, aceste maşini au voie să funcţioneze doar între 10 seara şi 6 dimineaţa. În al doilea rând, nu este permisă depăşirea vitezei de 50 de kilometri pe oră. ...citeste mai departe despre "O stradă din San Francisco, blocată de mașinile electrice fără șofer, autorizate să circule în regim de taxi" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 07:25

 Articol citit de 525 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor