Strong hybrid vs mild hybrid: Ce diferențe există și ce alegi

Miercuri, 26 Aprilie 2023, ora 18:57
1173 citiri
Strong hybrid vs mild hybrid: Ce diferențe există și ce alegi
FOTO: shutterstock.com

Mașinile hibrid sunt din ce în ce mai îndrăgite de întreaga populație deoarece oferă numeroase avantaje atât pentru șofer, dar și pentru mediul înconjurător. Dacă te-ai decis să investești într-un astfel de vehicul, atunci ai nevoie de îndrumare deoarece apar foarte multe modele noi, cu funcții moderne și perfecte pentru orice categorie de șoferi: solo, familiști, ce preferă să plece împreună cu grupul de prieteni, pentru cei care utilizează mașina zi de zi sau doar în concediu.

Urmează să achiziționezi o mașină smart, hibridă? Atunci iată care sunt principalele caracteristici și diferențe dintre autoturismele cu tehnologie strong hybrid și cele mild hybrid pentru a alege întocmai modelul potrivit pentru tine!

Ce este un autoturism mild hybrid?

Mașinile mild hybrid sunt unele dintre primele modele de autoturisme hibrid apărute, oferind de asemenea și cea mai simplă formă de electrificare. Cu toate acestea, modelul continuă să uimească șoferii din toate colțurile lumii datorită facilităților moderne puse la dispoziția acestora.

Vehiculul folosește atât un motor electric, dar și unul termic, însă cele două nu pot funcționa independent. Mai exact, ai nevoie de ambele motoare pentru ca mașina să pornească în faza de accelerare.

Unele dintre principalele avantaje pe care le oferă un astfel de model sunt: economisirea combustibilului și reducerea costurilor de consum, facilitează utilizarea de zi cu zi în oraș și face față cu brio în trafic, este silențios, confortabil și eco-friendly.

Ce este un autoturism strong hybrid

Spre deosebire de autoturismele mild hybrid, cele strong oferă clienților o paletă extinsă de beneficii noi și funcții moderne, precum: design economic, tehnologie futuristică, costuri reduse și caracter eco-friendly. Acest model de mașină hibridă poate funcționa doar cu motorul electric, deși utilizează ambele tipuri de motoare: cel termic și cel electric.

Deși poate funcționa doar cu ajutorul motorului electric, modelul strong hybrid se va deplasa doar pe distanțe scurte de drum. Pentru traseele lungi și chiar cele extraurbane vei avea nevoie de ambele motoare.

Care sunt principalele diferențe și asemănări dintre strong hybrid și mild hybrid

  • Ambele autoturisme utilizează două tipuri de motor: electric și termic, pe combustibil fosil.
  • Mașina hibridă oprește motorul atunci când staționează.
  • Șoferii reduc costurile la carburantul fosil: benzină sau motorină, datorită utilizării motorului electric.
  • Mașinile hibrid au un caracter eco-friendly.
  • Autoturismele mild hybrid utilizează dependent cele două motoare: electric și termic, pentru a porni, pe când cele strong hybrid au nevoie doar de motorul electric.
  • Deși mild hybrid este un model ce a apărut pe piață înaintea celui strong, primul rămâne un vehicul de încredere și neschimbat, pe când la cel din urmă apar modificări și prototipuri de la un sezon la altul.
  • În defavoarea tehnologiei mild hybrid, strong hybrid regenerează cea mai mare parte a energiei din decelerare; sistemul trimițând energie chiar și atunci când frâna este cuplată. La polul opus, mild hybrid se poate regenera doar când se află în timpul rulării.
  • La un autoturism mild hybrid, puterea motorului este mică, de aproximativ câțiva cai putere, pe când la un strong hybrid aceasta va crește semnificativ.

Alte tipuri de autoturisme hibride

  • Full Hybrid. Autoturismele cu tehnologie full hybrid utilizează în paralel ambele surse de energie. Atunci când motorul electric se descarcă, aceasta poate funcționa cu ajutorul motorului termic și vice-versa, atunci când rezervorul este gol, vehiculul va merge cu ajutorul motorului electric.
  • Plug-in Hybrid. Acest model de autoturisme poate merge pe distanțe mari doar cu ajutorul motorului electric. Mecanismul este asemănător mașinilor complet electrice, vehiculul încărcându-se la prizele de la stațiile electrice. În medie, plug-in hybrid poate depăși distanța de 50 de kilometri.

Strong hybrid sau mild hybrid? Fiecare model oferă numeroase caracteristici moderne și avantaje, așa că depinde doar de tine care este autovehiculului de care ai nevoie! Ține cont de informațiile oferite și orientează-te către cea mai bună opțiune. Condu în siguranță!

Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#masini, #masini electrice, #hubrid, #strong hybrid, #mild hybrid , #Stiri Auto