Tesla va investi mai multe miliarde de euro in viitoarea sa uzina de la Berlin

Luni, 18 Noiembrie 2019, ora 10:40
1948 citiri
Tesla va investi mai multe miliarde de euro in viitoarea sa uzina de la Berlin
Foto: Pixabay

Constructorul american de automobile electrice Tesla intentioneaza sa investeasca pana la patru miliarde de euro in prima sa uzina din Europa, care urmeaza sa fie amplasata in apropiere de Berlin, au declarat sursele citate de DPA.

Potrivit unor surse din interiorul guvernului landului Brandenburg, in prima faza, viitoarea uzina Tesla ar urma sa aiba 3.000 de angajati, insa dupa expansiune cifra ar putea ajunge la 8.000 de angajati. Lucrarile de constructia la viitoarea uzina ar urma sa inceapa in primul trimestru din 2020, insa pana atunci Tesla trebuie sa depuna actele necesare pentru obtinerea autorizatiilor.

Tot potrivit surselor din interiorul guvernului landului Brandenburg, Tesla intentioneaza sa planteze un numar triplu de arbori fata de cei care urmeaza sa fie doborati pe terenul unde urmeaza sa fie construita uzina.

Potrivit cotidianului "Bild am Sonntag", Tesla ar urma sa beneficieze de subventii europene in valoare de aproximativ 300 milioane de euro, daca Bruxelles-ul isi va da acordul pentru aceste subventii.

Uzina Tesla din Germania ar urma sa demareze operatiunile la finele lui 2021. In prima faza la aceasta uzina vor fi produse bateriile pentru vehiculele sale electrice, dar si SUV-ul Model Y.

Prima "Gigafactory" a fost construita de Tesla in desertul din statul american Nevada. Apoi, in mai putin de sase luni, a fost construita o alta fabrica in China, la Shanghai. Deja compania dispune de o fabrica de asamblare in Olanda unde sunt produse masinile Model S si X.

Tesla intentioneaza sa livreze in acest an un numar record de 360.000 - 400.000 de vehicule.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#investiti Tesla Berlin, #fabrica Tesla Germania , #Masini electrice