Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Top 5 cele mai accesibile maşini electrice în 2022. Sunt ideale și pentru cei cu foarte puțină experiență de șofat

Top 5 cele mai accesibile maşini electrice în 2022. Sunt ideale și pentru cei cu foarte puțină experiență de șofat
"Smart Fortwo EQ pune la bătaie 82 CP, care îi permit să atingă 100 km/h în 11.6 secunde" FOTO smart.mercedes-benz.com
Ai început să devii o persoană conştient atentă la mediul înconjurător. Şi asta pentru ai înţeles cu adevărat că, în cele din urmă, acţiunile fiecărui om de pe planetă influențează direct calitatea aerului iar subiectul spinos al schimbărilor majore climatice nu mai este o simplă poveste peste care să treci cu vederea.
Iar dacă nici nu te regăseşti printre șoferii pasionați de senzațiile pe care le oferă un motor cu cilindru mare şi vezi mașina ca pe un mijloc prin care conectezi punctele de pe harta orașului şi pui preț pe ușurința de a parca, acum, ai mai multe variante decât oricând.

Toate acestea le aflăm din analiza realizată, recent, de autovit.ro, care a pus la dispozitie pasionaţilor de vehicule un clasament al celor mai prietenoase maşini electrice cu buzunarul tău, mai ales că oferta citadinelor cu emisii zero este, în acest moment, destul de diversă.

Beneficiile pe care le oferă şofatul unei maşini electrice de oraş

Modelele prezentate în acest clasament sunt ideale pentru șoferii care vor să facă tranziția de la un model de clasă B, echipat cu o motorizare convențională. Oricare dintre opțiuni îți va aduce beneficii importante.

Printre acestea se numără impozitul zero, posibilitatea de a încărca bateria gratuit, în unele stații din orașele mari, precum și rularea silențioasă.
Cel mai mare factor de impulsionare al achiziției unei electrice este subvenția oferită de stat, prin programul Rabla Plus, a cărei valoare se cifrează anul acesta la 51.000 de lei, pentru casarea unei mașini vechi, respectiv la 54.000 de lei, în schimbul casării a două mașini vechi. În ambele cazuri, cuantumul subvenției nu poate avea o valoare mai mare de 50%, în raport cu valoarea mașinii electrice achiziționate.

Indiferent de model și de prețul acestuia, un automobil electric are mai puține piese în mișcare, comparativ cu o mașină diesel sau pe benzină. Scapi de griji precum schimbul de ulei sau de antigel, de problemele pe care le-ar cauza uzarea bujiilor sau chiar de deteriorarea sistemului de distribuție.

Topul de mai jos "cuprinde nu doar automobile, ci și un cvadriciclu, ideal pentru cei cu foarte puțină experiență de șofat", potrivit autovit.ro.

Citroën AMIÎn universul electromobilității, micul vehicul al francezilor reprezintă nivelul de bază. Cu o autonomie de doar 75 km, cvadriciclul se adresează exclusiv mediului urban ...citeste mai departe despre "Top 5 cele mai accesibile maşini electrice în 2022. Sunt ideale și pentru cei cu foarte puțină experiență de șofat" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Duminica, 17 Aprilie 2022, ora 21:59

 Articol citit de 924 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor