Toyota a vandut anul trecut, in premiera, peste un milion de vehicule hibrid

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 16:52
1564 citiri
Toyota a vandut anul trecut, in premiera, peste un milion de vehicule hibrid

Toyota, cel mai mare producator mondial de automobile, a vandut anul trecut peste un milion de vehicule hibrid, depasind pentru prima oara acest prag.

Grupul japonez a anuntat ca a livrat 1,219 milioane de vehicule hibrid, partial datorita succesului gamei Prius si a reusitei noului model Aqua in Japonia, comercializat sub numele Prius C in America de Nord, relateaza AFP.

Vehiculele hibrid au reprezentat anul trecut 14% din automobilele vandute la nivel global, proportie care atinge 40% in Japonia, unde aceste vehicule sunt tot mai putin impozitate si beneficiaza de subventii la cumparare.

Modelele hibrid dispun de un motor clasic pe benzina, dar si de unul electric, alimentat de o baterie care se incarca in timpul rularii.

Un purtator de cuvant al Toyota a declarat ca grupul vrea sa vanda in acest an 1,25 milioane de vehicule hibrid.

De la intrarea pe piata, in 1997, a primului model de acest tip destinat pietei mondiale, Prius, Toyota a comercializat in total 5,125 milioane de vehicule hibrid, respectiv 21 de modele in circa 80 de tari.

"Am dezvoltat primul model hibrid pornind de la zero", a declarat un vicepresedinte al Toyota, Takeshi Uchiyamada, seful proiectului Prius.

Utilizarea vehiculelor hibrid ale Toyota a dus la emisii de dioxid de carbon cu 34 de milioane de tone sub cele care ar fi fost generate de automobile clasice de acelasi gabarit si a permis o economie de 12 miliarde de litri de benzina, potrivit grupului.

Constructori auto concurenti, precum Renault-Nissan, s-au concentrat pe productia de masini electrice, cu rezultate deocamdata mixte.

Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#vanzari masini hibrid, #vanzari Toyota autovehicule hibrid, #livrari automobile hibrid , #Automobile ecologice