Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Uzina Dacia îşi întrerupe activitatea din cauza crizei componentelor electronice

Uzina Dacia îşi întrerupe activitatea din cauza crizei componentelor electronice
Afectaţi de decizie sunt aproximativ 11.000 de salariaţi FOTO Facebook/ Dacia
Aproximativ 11.000 de salariaţi ai uzinei Dacia din judeţul Argeş vor rămâne acasă vineri, 8 octombrie, în condiţiile în care fabrică este nevoită să întrerupă activitatea.
Problema apare pe fondul crizei componentelor electronice care afectează întreaga industrie de profil, la nivel mondial. Luni şi marţi la Dacia nu s-a lucrat, din aceleaşi motive.

Salariaţii de la Dacia au fost înştiinţaţi că vineri nu vor lucra, din cauza lipsei de componente electronice.

Liderul sindicatului din uzina de automobile, Viorel Ungureanu, a declarat pentru News.ro că afectaţi de decizie sunt aproximativ 11.000 de salariaţi, reprezentând aproximativ 90% din totalul angajaţilor uzinei, Aceştia vor fi plătiţi pentru perioada nelucrată efectiv cu 85% din salariu, conform Contractului Colectiv de Muncă. Săptămâna aceasta, angajaţii de la Dacia nu au lucrat luni şi marţi, din aceleaşi motive.

Vineri, în uzină se vor desfăşura în principal activităţi de mententanţă, logistică, recepţie piese.

"Este o situaţie de incertitudine, care nu poate fi prevăzută. Lipsesc piese electronice, calculatoare, casetofoane, ceea ce noi numim, la modul general componente electronice", a declarat Viorel Ungureanu.

De la începutul anului, uzina de la Mioveni s-a aflat în mai multe rânduri în situaţia în care a fost nevoită să întrerupă activitatea din cauza lipsei pieselor electronice. ...citeste mai departe despre "Uzina Dacia îşi întrerupe activitatea din cauza crizei componentelor electronice" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 14:32

 Articol citit de 490 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor