Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Auto > Stiri Auto
A   A   A

Un gigant auto închide o fabrică în Europa și concediază 1.600 de angajați

Un gigant auto închide o fabrică în Europa și concediază 1.600 de angajați
Volvo Buses se restructurează în Europa FOTO Facebook Volvo Buses
Grupul Volvo îşi va restructura operaţiunea europeană de fabricare a autobuzelor, în încercarea de a-şi restabili profitabilitatea, renunţând la o fabrică poloneză şi eliminând 1.600 de locuri de muncă, a anunţat joi compania suedeză, transmite Reuters.
Volvo Buses îşi va schimba modelul de afaceri în Europa, pentru a se concentra pe producţia de şasiuri, cooperând în acelaşi timp cu companii externe pentru caroserie, în conformitate cu o strategie urmată pe alte pieţe, se arată în comunicat.

Vânzarea fabricii de caroserii de autobuze de la Wroclaw, în vestul Poloniei, va declanşa o prevedere de restructurare de 1,3 miliarde de coroane suedeze (123,14 milioane de dolari), care va afecta venitul operaţional al Volvo în primul trimestru al anului 2023, a spus compania.

”Decizia de a înceta producţia de autobuze şi autocare complete va afecta aproximativ 1.600 de posturii la Volvo Buses, dintre care aproximativ 1.500 au sediul în Wroclaw”, a spus grupul într-un comunicat.

Volvo va avea în continuare peste 2.100 de angajaţi în Polonia, care lucrează la Volvo Trucks, Volvo Construction Equipment şi funcţii de asistenţă de grup, a adăugat compania. ...citeste mai departe despre "Un gigant auto închide o fabrică în Europa și concediază 1.600 de angajați" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 17 Martie 2023, ora 08:19

 Articol citit de 514 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor