Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Banci > Stiri Banci
A   A   A

Ce se intampla atunci cand vrei sa retragi mai multi bani decat ai in cont?

Ce se intampla atunci cand vrei sa retragi mai multi bani decat ai in cont?
Foto: Pixabay.com
Raspunsul scurt ar fi, in mod normal, ca "banca nu te lasa sa scoti banii" sau ca iti spune ca "nu ai fonduri suficiente", dar nu este chiar atat de simplu. Totul depinde de contul pe care-l ai si ce intelegere ai cu banca.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, care sunt efectele inflatiei asupra banilor tai.

Retragerea a mai mult decat contine contul tau se numeste descoperit de cont. Serviciile de descoperit de cont bancar permit, in general, tranzactiei sa treaca, dar ti se va percepe o taxa.

Unele banci te impiedica sa depasesti conturile atunci cand glisezi cardul de debit si iti pot permite sa soliciti refuzarea tuturor tranzactiilor atunci cand contul nu contine fonduri suficiente.

De asemenea, poti opta pentru descoperit de cont, care iti va permite sa acoperi un descoperit de cont cu bani dintr-un alt cont, cum ar fi economiile proprii sau un card de credit.

Dar, trebuie sa stii ca aceasta optiune poate avea ca rezultat o taxa si, daca platesti descoperitul de cont prin intermediul unui card de credit, acesta poate fi, de asemenea, supus dobanzii. Deci mare atentie ce bani folosesti si cum ii utilizezi atunci cand nu mai ai bani.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.


CITESTE SI:

De ce tine cont banca atunci cand iti face profilul pentru un credit

Ce credit maxim iti permiti la un salariu de 2.500 de lei

Cum te poate ajuta valul de scumpiri in imobiliare ...citeste mai departe despre "Ce se intampla atunci cand vrei sa retragi mai multi bani decat ai in cont?" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 15 Iunie 2021, ora 08:30

 Articol citit de 638 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor