Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Banci > Stiri Banci
A   A   A

Creditul din magazin: pe cat de repede il primesti, pe atat de repede iti goleste buzunarele

Creditul din magazin: pe cat de repede il primesti, pe atat de repede iti goleste buzunarele
Foto: Pixabay.com
Creditul din magazin, desi nu este cea mai favorabila oferta financiara la care poti apela, este una dintre cele mai apreciate de romanii care vor sa isi cumpere bunuri de folosinta indelungata. Cu toate astea, desi imprumuturile de genul acesta sunt foarte rapide, aprobarea facandu-se in cateva zile, ele vin cu niste costuri destul de mari.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, de ce ar trebui sa te feresti de creditul din magazin.

Cand spunem "costuri destul de mari", ne referim la cele cu care vine un credit de la banca, in mod normal. Costurile sunt mult mai ridicate la aceste credite de magazin, pentru ca ele sunt furnizate de IFN-uri care au parteneriate cu magazinele.

Fiecare mare retailer din Romania are cate un astfel de partener gata sa iti dea bani pentru a-ti cumpara obiectele de trebuinta.

Dar, ca sa iti faci o idee, in general un credit de nevoi personale vine cu o DAE de 10-15% pe an, in timp ce la IFN-urile partenere magazinelor aceasta dobanda ajunge sa fie intre 30 si 45%. Doar cu titlu de exemplu, daca apelezi la un credit de 5.000 de lei, dupa doi ani va trebui sa platesti undeva la aproape 7.000 de lei. In timp ce, daca apelezi la un credit din banca, pentru cei 5.000 de lei luati, dupa doi ani, vei achita undeva la 5.500 de lei.

In general, aceste credite vin pe durate scurte, care pornesc de la o luna si se pot intinde pana la un an sau doi ani. Ce-i drept, si sumele pe care le imprumuti sunt mai mici decat cele pe care ti le ofera banca.


Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.

CITESTE SI:

Cardul bancar pentru copii. Cum ii inveti pe cei mici sa cheltuiasca responsabil

Motivele pentru care e bine sa economisesti prin intermediul unei pensii private facultative

Pot achizitiona o casa prin credit daca sotul/sotia a avut restante la banca? ...citeste mai departe despre "Creditul din magazin: pe cat de repede il primesti, pe atat de repede iti goleste buzunarele" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 29 Septembrie 2020, ora 07:40

 Articol citit de 1073 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor