Curs valutar 11 mai: Euro creste usor, dolarul scade

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 13:30
4887 citiri
Curs valutar 11 mai: Euro creste usor, dolarul scade
Foto: Arhiva Ziare.com

Euro a inregistrat o crestere usoara, miercuri, in timp ce dolarul a scazut, pe fondul unei sedinte de tranzactionare linistite.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs de 4,4910 lei/euro, ceea ce inseamna ca euro a castigat 0,06% fata de sedinta anterioara.

Dolarul a pierdut 0,05%, fiind cotat la 3,9405 lei/unitate, in timp ce francul elvetian a coborat de la 4,0518 lei/unitate la 4,0472 lei/unitate.

Aurul s-a scumpit de la 160,4719 lei/gram la 161,2197 lei/gram.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

"Leul a inchis ieri fara variatie, langa 4,4890/EUR. A fost o sedinta destul de anosta, in care variatiile au fost mai mici de 0,3 bani, in timp ce lichiditatea din piata a fost mediocra.

Continuam sa vedem loc pentru cresterea EUR/RON in perioada urmatoare, pe fondul riscurilor interne crescute inaintea alegerilor generale de la sfarsitul anului.

Totusi, avand in vedere stabilitatea din ultimele sedinte, nu ne-am astepta la cresteri mari", se arata in analiza ING Bank remisa miercuri.

Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#curs bnr, #curs euro bnr, #curs valutar BNR, #curs valutar , #Curs valutar