Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Banci > Stiri Banci
A   A   A

De ce dobanda penalizatoare este mai importanta decat DAE la cardul de credit

De ce dobanda penalizatoare este mai importanta decat DAE la cardul de credit
Foto: Pixabay.com
Fiecare card de credit vine cu o dobanda penalizatoare, dar aceasta nu prea te intereseaza pentru ca, in momentul in care mergi la banca, focusul tau este pe dobanda pe care o ai la credit. In cazul acesta, dobanda penalizatoare este mai importanta pentru ca ea intervine atunci cand tu nu reusesti sa returnezi bancii nici macar suma minima obligatorie impusa de creditor.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", cum sa folosesti eficient un card de credit.

DAE poate fi si de 10.000%, pentru ca, atat timp cat tu iti platesti toate sumele cheltuite in perioada de gratie pe care ti-o ofera banca, nu vei achita decat ce ai cheltuit. Dupa o luna, va trebui sa platesti macar un minimum impus de banca, iar aceasta suma este constituita din dobanzi si comisioane ale bancii.

Dupa aceasta etapa, apare dobanda penalizatoare. Daca tu nu ai achitat nici macar acea suma minima impusa de banca, intervine dobanda penalizatoare care, de obicei, este mai mare decat dobanzile obisnuite ale bancii. Si atunci nu mai ai unde sa te ascunzi. Vrei, nu vrei, vei plati sau ajungi in Birou de Credite.

De ce spuneam ca aceasta este mai importanta decat dobanda curenta? Pentru ca, de obicei, dobanda penalizatoare, avand cote ridicate, face grea spre imposibila returnarea creditului. Sunt sanse mari ca venitul tau sa nu fie suficient nici macar pentru plata penalizarilor. Astfel, suma datorata va creste accelerat de la o luna la alta, ducand, in cele din urma, la inceperea executarii silite.


Rubrica "Profu' de bani" este sustinuta de BCR

Cum sa scapi cat mai ieftin folosind cardul de credit

Lucruri mai putin stiute despre planul de economii, produsul bancar care te forteaza sa strangi bani

De ce nu este bine sa iti cumperi o casa acum, dar e bine sa o cauti ...citeste mai departe despre "De ce dobanda penalizatoare este mai importanta decat DAE la cardul de credit" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 30 Septembrie 2020, ora 10:00

 Articol citit de 1416 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor