Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Banci > Stiri Banci
A   A   A

Fereste-te de economiile in franci elvetieni. Vei avea o surpriza foarte neplacuta!

Fereste-te de economiile in franci elvetieni. Vei avea o surpriza foarte neplacuta!
Foto: Pixabay.com
Dupa ce mii de romani s-au ars cu creditele in franci elvetieni, acum este timpul sa sufle si in iaurt cand vine vorba de aceasta moneda. Articolul acesta este despre depozitele in CHF si nu vorbeste despre deprecierea leului in fata francului, care, in cazul nostru, ar fi reprezentat un avantaj.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", la ce sa fii atent cand faci un depozit in franci elvetieni.

Depozitele in franci elvetieni sunt extrem de paguboase prin prisma comisioanelor pe care bancile le practica in acest caz. Astfel ca, daca alegi, din varii motive sa iti faci un astfel de depozit, trebuie sa stii ca vei iesi pe minus cu banii.

Iata mai jos un exemplu extrem de simplu:

In cazul in care ai depus 1.000 de franci elvetieni la banca, la scadenta vrei scoate doar 997 de franci elvetieni din cauza comisionului de administrare lunara de 0,5 franci.

Dobanzile la aceste depozite sunt foarte mici, sa zicem, ca in medie ajung la 0,3% pe an.
Asta va face ca, la final de an, tu sa scoti, neluand in calcul comisionul de administrare, aproape 1.003 franci. Din acestia scazi si comisionul de administrare, care mai inseamna 6 franci elvetieni (0,5 franci x 12 luni) si ajungi sa iei in mana 997 de franci elvetieni, doar pentru ca ti-ai tinut banii la banca un an.


Rubrica "Profu' de bani" este sustinuta de BCR

CITESTE SI:

Cati bani vei strange pentru facultatea copilului daca economisesti de cand se naste

De ce e bine sa-ti anunti banca atunci cand pleci in vacanta

Sfatul expertilor: cum sa investesti inteligent la bursa ...citeste mai departe despre "Fereste-te de economiile in franci elvetieni. Vei avea o surpriza foarte neplacuta!" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 10:30

 Articol citit de 2092 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor