Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Banci > Stiri Banci
A   A   A

FUD - fenomenul prin care poti pierde bani daca nu te stapanesti

FUD - fenomenul prin care poti pierde bani daca nu te stapanesti
Foto: Pixabay.com
In ultimul an, au existat foarte multe povesti despre cei care au investiti bani, fie in actiuni, fie in criptomonede, si au castigat foarte mult. Si pe buna dreptate, de anul trecut din martie pana anul acesta, au fost actiuni care au crescut de zeci de ori, cum au fost cele din biotehnologie, industria auto electrica, energie si IT.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, de ce e bine iti stapanesti orice pornire emotionala cand investesti.

De asemenea, si criptomonedele au crescut foarte mult, cele din top 10, au inregistrat majorari de cel putin 1.000%, de la Bitcoin pana la Dogecoin.

Cu toate acestea, au existat si corectii severe pe aceaste piete, iar unii bancheri chiar au avertizat asupra lor. Investitiile in cele doua sectoare nu sunt la fel de sigure precum mentinerea banilor intr-un depozit la banca sau precum investitiile in titlurile de stat.

De aceea, cand apar corectii, apare si fenomenul FUD (Fear, Uncertanty, Doubt - Frica, Incertitudine, Indoiala).

Din cauza acestui fenomen, foarte multi dintre investitorii fara experienta pierd bani pentru ca vand in pierdere actiunile sau criptomonedele pe care le-au achizitionat la un pret mai mare.
Este recomandat ca daca ai investit in vreunul dintre aceste doua sectoare sa ramai acolo pe termen lung, pentru ca numai asa vei reusi sa iti multiplici profitul. Altfel, banii investiti in criptomonede sau actiuni nu ii pierzi decat daca moneda digitala dispare sau compania da faliment. Iar pana acum, cazuri de genul acesta au fost extrem de rare.

CITESTE SI:

Riscurile la care te expui cand investesti in criptomonede cu valoare mica

Cardurile cu criptomonede, profitabile, dar numai pentru cazuri de urgenta

Atentie la fraude! Ce nu iti cere niciodata banca

Treci cu investitiile la urmatorul nivel si vei avea de castigat ...citeste mai departe despre "FUD - fenomenul prin care poti pierde bani daca nu te stapanesti" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 08:30

 Articol citit de 804 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor