Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Banci > Stiri Banci
A   A   A

Lucruri mai putin stiute despre planul de economii, produsul bancar care te forteaza sa strangi bani

Lucruri mai putin stiute despre planul de economii, produsul bancar care te forteaza sa strangi bani
Foto: Pixabay.com
Daca ai citit despre contul de economii si ai vazut care este diferenta dintre el si un depozit, atunci planul de economii va fi pe placul tau. Acesta face parte dintr-o categorie speciala a conturilor de economii si este recomandat celor care vor sa stranga bani pentru o achizitie mai mare, dar se tem ca nu au destula disciplina pentru a face acest lucru.
Ziare.com te invata, in cadrul rubricii "Profu' de bani", cum sa folosesti eficient un plan de economii.

De ce am mentionat acest lucru? Pentru ca planul de economii este mult mai restrictiv decat un cont de economii, dar nu asa cum este un depozit bancar. In plus, planul de economii are dobanzi mai mari decat contul de economii, dar mai mici fata de un depozit bancar.

In principiu, la un plan de economii trebuie sa respecti un anumit calendar impus de banca, aceasta putand sa iti ceara sa economisesti o suma minima lunar. Punctul forte pe partea de economisire a acestui produs bancar este ca, in acest caz, nu ai voie decat sa pui bani. Nu este ca in cazul contului de economii, unde poti si retrage banii respectivi. Iar daca nu respecti regulile impuse de banca, ai toate sansele sa pierzi dobanda, dar sa primesti o bonificatie mai mica.

Doar cu titlul de exemplu, aceste produse sunt ideale pentru cei care vor sa stranga bani pentru copilul lor. Un plan de economii este exact ceea ce iti trebuie pentru a-i asigura copilului un avans pentru o locuinta, atunci cand va implini varsta de 18 ani, plata studiilor superioare sau achizitia unei masini.

Rubrica "Profu' de bani" este sustinuta de BCR

CITESTE SI:

Cand folosim conturile de economii si de ce. Detalii la care trebuie sa fim atenti

Pierderea cardului in strainatate. Cat te costa emiterea altuia, in regim de urgenta

Creditul Noua Casa versus un credit imobiliar oferit de banca. Diferentele majore ...citeste mai departe despre "Lucruri mai putin stiute despre planul de economii, produsul bancar care te forteaza sa strangi bani" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 22 Septembrie 2020, ora 09:35

 Articol citit de 970 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor