Nivelul salariilor si numarul de joburi disponibile in domeniul financiar sunt in scadere - sondaj

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 18:52
1922 citiri
Nivelul salariilor si numarul de joburi disponibile in domeniul financiar sunt in scadere - sondaj

Oportunitatile de cariera in domeniul financiar urmeaza o tendinta descendenta, 70% dintre specialisti considerand ca nivelul salariilor oferite si numarul de locuri de munca disponibile sunt in scadere, potrivit concluziilor unui sondaj realizat de site-ul de joburi FinanceProfessionals.ro.

Totodata, 43% din specialistii chestionati apreciaza ca punct culminant al carierei ocuparea unei pozitii de top management, iar o treime isi doresc sa fie recunoscuti ca experti in aria lor de competenta. Doar 18% intrevad un viitor in antreprenoriat.

Aproximativ doua treimi dintre profesionistii din domeniul financiar reusesc sa mentina un echilibru intre cariera si viata personala, in timp ce 36% se concentreaza asupra carierei, iar 3% pun accentul pe viata personala.

Asteptarile salariale indica o doza de optimism

Numarul candidatilor care sunt in cautare activa a unui loc de munca este perceput ca fiind in crestere (59% din raspunsuri), insa candidatii par a fi mai slab pregatiti. Circa 19% din respondenti evalueaza calitatea candidatilor ca fiind in crestere.

Asteptarile salariale indica o doza de optimism: 40% dintre respondenti considera ca pot obtine o crestere salariala mai mare de 20%, la schimbarea jobului, iar 16% se asteapta la un nivel similar celui actual sau chiar la o scadere.

Concluziile studiului 'Cariera in domeniul financiar: oportunitati si provocari', realizat de site-ul de joburi FinanceProfessionals.ro, se bazeaza pe analiza chestionarelor completate online de 693 de profesionisti din domeniul financiar, in trimestrul trei al anului trecut.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
#salarii banci, #studiu salarii, #locuri de munca , #Salarii banci