Obligatiile fata de banca pe care clientii "uita" ca le au

Marti, 13 Octombrie 2020, ora 08:00
1667 citiri
Obligatiile fata de banca pe care clientii "uita" ca le au
Foto: Pixabay.com

In unul dintre articolele anterioare din cadrul rubricii Educatie Financiara vorbeam despre drepturile pe care clientul unei banci le are, dar acestuia ii revin, odata cu drepturile, si anumite obligatii, pe care, uneori, "uita" sa si le indeplineasca.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, obligatiile pe care clientul trebuie sa le respecte in relatia cu banca.

Una dintre cele mai importante obligatii ale clientului este de a se informa cu privire la toate caracteristicile unui produs financiar, inainte de a lua decizia de contractare. De asemenea, una dintre cele mai ignorate obligatii de catre client este aceea de a notifica banca imediat ce au survenit modificari cu privire la adresa, locul de munca, veniturile titularului de contract/codebitor/garant.

Mai mult, clientul este obligat sa comunice imediat bancii optiunea sa de acceptare sau de neacceptare a noilor conditii, in cazul modificarilor contractuale propuse de banca.

Clientul mai este obligat sa pastreze integritatea garantiilor constituite la garantarea creditului, pe toata perioada de valabilitate a contractului de credit. Nu putine sunt cazurile in care, de exemplu, cei care au "pierdut" locuinta cu care garantasera un credit, au vandalizat-o inainte de a fi evacuati.

Le fel, clientul este obligat sa semnaleze, fara intarziere nejustificata, prestatorului sau de servicii de plata, dar nu mai tarziu de 13 luni de la data debitarii, faptul ca a constatat o operatiune de plata neautorizata sau executata incorect, care da nastere unei plangeri.

Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.

Cardul bancar pentru copii. Cum ii inveti pe cei mici sa cheltuiasca responsabil

Motivele pentru care e bine sa economisesti prin intermediul unei pensii private facultative

Pot achizitiona o casa prin credit daca sotul/sotia a avut restante la banca? ...citeste mai departe despre "Obligatiile fata de banca pe care clientii "uita" ca le au" pe Ziare.com

#obligatii clienti, #contracte bancare , #Stiri Banci