Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Banci > Stiri Banci
A   A   A

Pe ce venituri nu se poate pune poprire

Pe ce venituri nu se poate pune poprire
Foto: Pexels.com
Amanarea ratelor la banca, implementata anul trecut, a venit, anul acesta, cu o problema care-i urmareste pe romani de cel putin 15 ani: neplata ratelor si poprirea pe venituri. In 2006, acest fenomen a luat amploare la noi, mai ales in cazul celor cu credite in franci elvetieni.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai, care venituri iti sunt protejate de poprire.

Trecand peste acest aspect, nu toate veniturile pe care o persoana le incaseaza sunt eligibile pentru poprire in cazul in care a intrat in dificultate de plata catre o banca sau catre stat. Din capul locului, trebuie sa stii ca nu ti se poate retine mai mult de jumatate din salariu, indiferent de numarul de datorii si valoarea acestora.

Daca ai datorie la stat si la banca, cele doua nu iti vor opri fiecare cate 33%, asa cum se face in cazul in care ai o singura datorie, ci se ridica pragul la 50% si fiecare primeste cate 25%.

Dar, pe aceste venituri este ILEGAL sa se puna poprire:

* alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii;* ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav;* ajutoarele de maternitate;* ajutorul de deces;* bursele de studii acordate de stat* diurnele;* alte indemnizatii speciale stabilite prin lege.

Sunt foarte multe persoane care se plang ca le este pusa poprirea pe contul in care intra alocatia copilului. Daca este asa, mergeti la banca si clarificati problema.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.


CITESTE SI:

De ce sa tii cont cand retragi sume mari din cont sau depozit

Economisirea in euro: ce alegem, titluri de stat sau depozite bancare?

La ce dobanzi trebuie sa fii atent pentru cardul de credit

Ce venituri iti ia in considerare banca pentru un credit ...citeste mai departe despre "Pe ce venituri nu se poate pune poprire" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 18 Martie 2021, ora 08:30

 Articol citit de 1851 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor