Ce gadgeturi foloseste cel mai puternic om din lume

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 13:11
2531 citiri
Ce gadgeturi foloseste cel mai puternic om din lume

Inca de cand se afla in cursa pentru Casa Alba, Barack Obama a inteles si a profitat din plin de puterea Internetului. Folosind instrumentele Web-ului, a reusit sa ajunga la alegatori pentru a le lua donatiile si, intr-un final, votul. 

Acum, in calitate de presedinte al Statelor Unite ale Americii, Obama a pus accentul pe tehnologie, atribuindu-i un rol important in toate reformele, de la sanatate la educatie.

Iata cateva din gadgeturile si instrumentele web pe care Barack Obama le foloseste zilnic, potrivit Information Week.

BlackBerry



Obama a devenit primul presedinte dependent de BlackBerry, o dependenta ce a avut nevoie de acceptul serviciilor de securitate. Dupa multe dezbateri, lui Obama i s-a permis sa foloseasca device-ul pentru a tine legatura cu un grup select de prieteni si parteneri politici.

Pentru smartphone-ul presedintelui, producatorul Research in Motion a realizat o serie de imbunatatiri, la capitolul securitate.

Youtube


Obama continua sa foloseasca serviciul de video streaming, pe care l-a exploatat la maximum in campanie.

Presedintele american s-a adresat intregii lumi via Youtube, pentru a vorbi despre dezastrul ecologic provocat de British Petroleum sau despre ipoteza retragerii trupelor din Iraq.

La inceputul anului trecut, membrii Youtube au fost invitati sa-i adreseze o intrebare lui Obama. Cele mai interesante au primit raspunsuri din partea acestuia, tot pe Youtube.

Twitter



Desi Obama a recunoscut ca nu se ocupa personal de Twitter, contul oficial al presedintelui american are peste 5,5 milioane de followeri.

In martie, politia franceza a arestat un hacker pentru ca a spart contul de Twitter al lui Obama.

Website


Internetul a jucat un rol foarte important in decizia de vot a americanilor.

La sfarsitul campaniei, myBarackObama.com, o retea sociala construita de un co-fondator Facebook, generase 1,5 milioane de conturi de utilizator si donatii de peste 600 milioane de dolari.

Aplicatiile de iPhone


Desi foloseste un BlackBerry, in timpul campaniei Obama s-a adresat cu precadere utilizatorilor de iPhone.

In acest sens, echipa de IT a realizat mai multe aplicatii pentru iPhone, pentru a convinge fanii Obama sa devina voluntari.

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#barack obama, #blackberry, #gadget, #internet, #twitter , #stiri Barack Obama