Depozitele bancare au crescut cu 0,9% in august fata de luna precedenta

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 12:19
979 citiri
Depozitele bancare au crescut cu 0,9% in august fata de luna precedenta

Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in august un avans de 0,9% fata de luna iulie, la 169,4 miliarde lei, ca urmare a cresterii cu 1,1% a depozitelor in lei si cu 0,6% a celor in valuta, potrivit datelor publicate joi de BNR, transmite NewsIn.

Ritmul anual de crestere a valorii depozitelor atrase de banci s-a temperat in august la 5%, mai arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

In august, depozitele bancare in lei ale populatiei au scazut cu 0,2%, la 61,80 miliarde lei, fata de luna precedenta. In acelasi timp, economiile in lei ale firmelor au crescut cu 3,1%, la 44,15 miliarde lei.

Depozitele in valuta ale populatiei au crescut cu 0,3% fata de iulie, la 39,51 miliarde lei, la valoarea echivalata in lei, iar cele ale firmelor cu 1%, pana la 23,96 miliarde lei.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, depozitele totale in lei au sporit cu 3%. Fata de august 2009, depozitele in lei ale populatiei au avansat cu 3,4% (-3,9% in termeni reali), iar cele ale firmelor cu 2,5% (-4,8% in termeni reali).

Fata de finalul lunii august 2009, depozitele in valuta ale populatiei si firmelor au urcat cu 8,4%, in termeni nominali la valoarea echivalata in lei, respectiv cu 7,5%, pentru cea exprimata in euro.

Depozitele in valuta ale populatiei au inregistrat o crestere anuala de 14,2% in august, exprimate in lei, iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au majorat cu doar 0,1%.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#bancare, #depozite, #firme , #stiri BNR