Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
BNR > stiri BNR
A   A   A

Teodorovici a imprumutat inca 400 de milioane de lei de la banci, pentru a refinanta datoria publica si deficitul

Teodorovici a imprumutat inca 400 de milioane de lei de la banci, pentru a refinanta datoria publica si deficitul
Foto: CC0 Creative Commons
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat, joi, 400 milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduala de 146 de luni, la un randament mediu de 4,85% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Valoarea nominala a emisiunii de luni a fost de 400 de milioane de lei, iar bancile au subscris 848,5 milioane de lei.

Vineri este programata o licitatie suplimentara prin care statul vrea sa atraga inca 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in iulie 2019, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,21 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Fata de luna iunie, imprumuturile programate de MFP in iulie sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 4,86%. Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Iulie 2019, ora 16:38

 Articol citit de 3165 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor