Actiunile Fondului Proprietatea au ajuns aproape de pretul din primele zile de la listare

Joi, 28 Martie 2013, ora 17:47
1695 citiri
Actiunile Fondului Proprietatea au ajuns aproape de pretul din primele zile de la listare

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au crescut cu 1,19% si au incheiat ziua aproape de pretul din primele zile de la listarea la Bursa, in ianuarie 2011, intr-o piata in stagnare si al carei rulaj a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele pot sedinte.

Piata a deschis ziua in scadere foarte usoara, insa dupa primele minute a trecut pe verde, pentru ca la inchdere sa revina in imediata apropiere a nivelului de miercuri.

Volumele de tranzactionare au ramas, insa, concentrate doar pe cateva actiuni. Astfel, rulaje de peste 50.000 de lei au inregistrat doar actiunile emise de 13 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

Investitorii au vizat actiunile Fondului Proprietatea inca din prima parte a sedintei, iar pretul a urcat usor peste 0,64 lei si a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani si doua luni.

Ulterior, cresterea s-a temperat la aprozimativ 1,3%, pentru ca spre finalul sedintei sa ajunga la 1,19%. La inchiderea pietei principale, actiunile Fondului Proprietatea au fost cotate la 0,6375 lei. Un pret mai mare de inchidere decat cel de joi a fost in data de 26 ianuarie 2011, a doua zi de tranzactionare a actiunilor FP la Bursa. Atunci, titlurile au incheiat ziua la 0,64 lei.

Astfel, pretul de joi este cu 1,85% sub nivelul de la inchiderea primei sedinte a actiunilor Fondului Proprietatea la bursa, din 25 ianuarie 2011, de 0,6495 lei. Pretul maxim istoric atins de aceste titluri la Bursa a fost in ziua listarii, cand unele transferuri au fost realizate la 0,675 lei/actiune.

Evolutia actiunilor Fondului Proprietatea vine si pe fondul achizitiilor derulate in ultima perioada de cel mai mare actionar, fondul american de hedgind Elliott Associates, care a ajuns sa detina aproximativ 18% din titlurile FP.

In sedinta de joi, cu actiunile Fondului Proprietatea au fost realizate tranzactii de 27,6 milioane lei, aceste titluri asigurand peste jumatate din lichiditatea pietei, de 49,3 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret actiuni Fond Proprietatea, #listare bursa Fond Proprietatea, #evolutie actiuni Fond Proprietatea, #investitori fond proprietatea , #Pret actiuni