Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Bursa > Actiuni
A   A   A

Alibaba s-a intors acasa, in una dintre cele mai asteptate listari pe plan global din 2019

Alibaba s-a intors acasa, in una dintre cele mai asteptate listari pe plan global din 2019
Foto: Pixabay
Actiunile celui mai mare retailer online din China, Alibaba Group Holding Ltd, au inregistrat un debut solid la Bursa de la Hong Kong (HKEX), in una dintre cele mai asteptate listari din acest an, transmit Xinhua si Reuters.
Alibaba, care s-a listat prima data la Bursa de la New York in 2014, a obtinut aproximativ 11,3 miliarde de dolari in urma unei listari secundare la Hong Kong.

Presedintele Daniel Zhang a lovit gongul la ceremonia de la bursa si a salutat revenirea Alibaba "acasa", in Hong Kong.

Listarea vine pe fondul recentelor demersuri de acest tip menite sa testeze increderea investitorilor, dupa escaladarea tensiunilor comerciale globale si protestele din ultimele luni care se desfasoara la Hong Kong.

Vanzarea de actiuni ale Alibaba reprezinta cea mai mare listare pe plan global din acest an, depasind-o pe cea a firmei de ridesharing Uber, care a obtinut in mai 8,1 miliarde de dolari in urma flotarii, arata datele Dealogic.

Marti dimineata, actiunile Alibaba au urcat cu 6,88%, dupa ce la debutul sedintei se tranzactionau la 187 dolari Hong Kong, un avans de 6,25% fata de pretul din Oferta sa Publica Initiala (IPO), de 176 dolari Hong Kong.

Directorul general al HKEX, Charles Li, si-a exprimat speranta ca, dupa debutul de succes al Alibaba, mai multe companii din China listate peste hotare vor reveni pe piata din Hong Kong.
Facebook ShareTweet
 Marti, 26 Noiembrie 2019, ora 12:44

 Articol citit de 3000 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor