Au batut palma: Firmele care administreaza bursele din Londra si Frankfurt vor fuziona

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 11:00
7595 citiri
Au batut palma: Firmele care administreaza bursele din Londra si Frankfurt vor fuziona
Foto: Wikimedia

Un gigant bursier capabil sa reziste mai bine in fata socurilor transmise de pe pietele de capital din Asia si America tocmai a luat nastere in Europa.

Actionarii London Stock Exchange Group si Deutsche Boerse au aprobat fuziunea celor doua companii care administreaza bursele din capitala Marii Britanii si din Frankfurt, anunta agentia Bloomberg.

Gigantul rezultat in urma fuziunii va avea sedii la Londra si Frankfurt, dar noua companie va fi inregistrata in Regatul Unit si listata pe bursa din Londra, au anuntat reprezentantii celor doua firme.

Presedintele LSE Group, Donald Brydon, isi va pastra pozitia in noua companie, urmand sa fie secondat de germanul Joachim Faber, in prezent presedintele Consiliului de Administratie al Deutsche Boerse.

In trecut, cele doua companii au mai avut 3 tentative esuate de a-si uni fortele. Discutiile privind fuziunea au fost confirmate saptamana aceasta de directorii executivi ai LSE Group si Deutsche Boerse, Xavier Rolet si Carsten Kengeter.

Initiativa a venit din cauza pericolului tot mai mare reprezentat de turbulentele puternice de pe piata de capital din China, dar poate avea si o incarcatura politica semnificativa in perspectiva organizarii in luna iunie a referendumului prin care britanicii sunt chemati sa decida daca mai raman sau nu parte a Uniunii Europene.

#fuziune companii, #piata fuziuni achizitii Europa, #turbulente piata capital, #fuziune burse , #Piata de capital